Εξελίξεις εντός του έτους στην ΕΒΖ, στηρίζουν την πρόταση Καραθανάση οι Σερραίοι

Αποκλειστικό: Την Τρίτη 29/1 πληρώνεται η συνδεδεμένη ενίσχυση στα ζαχαρότευτλα
-Διαφήμιση-
Αδυναµία να εκπληρώσει τις συµβατικές της υποχρεώσεις λόγω της ζηµιογόνου λειτουργίας της και των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων παραδέχεται η ΕΒΖ σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς τις χρηµατιστηριακές αρχές κατόπιν επιστολής των τελευταίων.

Σύµφωνα µε την ίδια ανακοίνωση, στην οποία η διοίκηση τονίζει ακόµα ότι δεν δύναται να στηρίξει οποιοδήποτε αίτηµα επαναδιαπραγµάτευσης της µετοχής στο ταµπλό, οι ληξιπρόθεσµες δανειακές και άλλες υποχρεώσεις ξεπερνούν, αυτήν τη στιγµή, τα 230 εκατ. ευρώ. Επισηµαίνεται, ωστόσο, ότι αναµένονται εντός του τρέχοντος έτους εξελίξεις ως προς την προσπάθεια εξυγίανσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση και, ειδικότερα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονοµίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος φαίνεται ότι έχει πάρει πάνω του την υπόθεση, να αναζητούν διακαώς λύση και, ιδανικά, επενδυτή που θα επιτρέψει να παραµείνει ανοιχτή η ιστορική βιοµηχανία. Η φηµολογία για ενδιαφέρον ξένων fund, αλλά και εγχώριων οµίλων από τον χώρο των τροφίµων και όχι µόνο καλά κρατεί, ωστόσο µέχρι στιγµής τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

7,5 εκατ. προσφέρει η Royal Sugar

Την ίδια ώρα, το Innovation Brain που εκπροσωπεί ο Αυστριακός Λούκας Φέκερ υποστηρίζει ότι δεν έχει αποσυρθεί ακόµα από το παιχνίδι, ενώ ο Σύλλογος Τευτλοπαραγωγών και Τευτλοεξαγωγέων του Νοµού Σερρών, µε επιστολή του προς τον κ. Πιτσιόρλα, δηλώνει ότι στηρίζει την πρόταση της Royal Sugar για το εργοστάσιο του Νοµού Σερρών. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο Χρήστος Καραθανάσης, ιδιοκτήτης της Royal Sugar προσφέρει –στην βελτιωµένη προσφορά του– 7,5 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο που, ως γνωστόν, παραµένει τα τελευταία χρόνια σε αδράνεια.

-Διαφήμιση-