Εύβοια: Έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων με χρηματοδότηση από το CLLD/LEADER

Σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ευβοίας ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, υπέγραψε απόφαση ένταξης νέων έργων και άλλων δράσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του Τοπικού Προγράμματος της «Αναπτυξιακής Ευβοίας ΑΕ».

Μέσω αυτής της απόφασης εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν διάφορα έργα, όπως αποκατάσταση και ανακατασκευή παραδοσιακού οικισμού στη δημοτική ενότητα Ληλαντίων, στη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην Αιδηψό, τη σήμανση αξιοθέατων και μνημείων στην Αυλίδα, επίσης και διάφορα άλλα έργα υποδομής που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Εύβοιας. Σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη, τα έργα αυτά είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. «Η χρηματοδότηση είναι αποτέλεσμα πολύχρονου σχεδιασμού και καλής συνεργασίας των φορέων της περιοχής» υπογραμμίζει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ευβοίας, Βαγγέλης Κούκουζας είπε ότι «οι δράσεις αυτές εντάσσονται σε μία συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και ενισχύουν τον ρόλο της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις και νέες προσκλήσεις, όπως είναι το πρόγραμμα αλιεία-θάλασσα, το οποίο δεν βοηθά μόνο τους επαγγελματίες αλιείς, αλλά συμβάλλει και στην ανάπτυξη του τουρισμού, του εμπορίου, όπως επίσης και σε άλλες υπηρεσίες της περιοχής.