Περισσότεροι από 600 φοιτητές του Erasmus επισκέπτονται την Κρήτη

Περισσότεροι από 600 φοιτητές του Erasmus επισκέπτονται την Κρήτη

Περισσότεροι από από 600 Ευρωπαίους φοιτητές οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ERASMUS», θα επισκεφθούν το νησί από 5 έως 8 Μάιου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και με στόχο την ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας και την προώθηση της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Φοιτητών «Erasmus» Ελλάδας (ESN Greece), οργανώνει το «The Crete Trip» όπου οι εκατοντάδες φοιτητές στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος θα επισκεφθούν τουριστικές περιοχές του νησιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτης Σημανδηράκης και η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Φοιτητών ERASMUS Γεωργία Αναστασοπούλου, σε σημερινές δηλώσεις τους στα γραφεία της Περιφέρειας, επεσήμαναν ότι οι φοιτητές που θα φιλοξενηθούν τις επόμενες ημέρες στο νησί, θα αποτελέσουν τους καλούς «πρεσβευτές» της Κρήτης στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για μια σημαντική δράση που στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς το «ERASMUS» είναι ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. που ενισχύει και κάνει πράξη την ανταλλαγή της επικοινωνίας, της γνώσης των νέων της Ευρώπης. Οι εκατοντάδες φοιτητές που θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στο νησί μας, θα αποτελέσουν τους καλούς «πρεσβευτές» της Κρήτης στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Φοιτητών «ERASMUS» για την προτίμηση που δείχνει στο νησί μας και βεβαίως από μια τέτοια δράση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει το «The Crete Trip» δήλωσε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η εκπρόσωπος του δικτύου φοιτητών «ERASMUS» Γεωργία Αναστασοπούλου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει την δράση των φοιτητών «ERASMUS», που στοχεύει όπως είπε, με την παρουσία 600 και πλέον φοιτητών από όλη την Ευρώπη, στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, την προβολή της Κρήτης, της ιστορίας της, του πολιτισμού της, του όμορφου περιβάλλοντος της, της μοναδικής φιλοξενίας της.

Η δράση που στηρίζεται επίσης από τη Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, το Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης, περιλαμβάνει επισκέψεις στην Αμουδάρα Ηρακλείου, μονοήμερες εκδρομές σε Μάταλα, Μπάλο, Γραμβούσα και Χερσόνησο, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κίσσαμο, επίσκεψη στην Κνωσό και ένα μεγάλο «flag parade» στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ