Φωτεινή Αραμπατζή: “Ο εμβολιασμός θα μας βγάλει από τη δίνη της πανδημίας”

Πρόσκληση στους βουλευτές εκ Σερρών, να εμβολιαστούν όλοι μαζί και δημοσίως, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή μιλώντας επί του προϋπολογισμού έτους 2021. Η κίνηση αυτή, είπε η κα Αραμπατζή, θα στείλει ηχηρό μήνυμα πως ο εμβολιασμός θα μας βγάλει από τη δίνη της πανδημίας, θα μας δώσει πίσω την καθημερινότητά μας, την επαφή με τους συνανθρώπους μας και τους φίλους μας. Θα μας δώσει την κανονικότητα στη οικονομία, ώστε να ανοίξει τα φτερά της, έχοντας στο τιμόνι την πιο φιλοπρόοδη και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.

Παράλληλα, η κα Αραμπατζή μίλησε για την ανάγκη σεβασμού και σεμνότητας από όσους μιλούν την ώρα που χάνουμε συνανθρώπους μας: “Απάδει ο λαϊκισμός και η απεχθής πολιτική επένδυση που επιχειρείται από την αντιπολίτευση στην παγκόσμια δυστυχία. Απάδει επίσης ο διχασμός τύπου Ραγκούση που έφτασε στο σημείο να λέει ότι οι αστυνομικοί έγιναν πρόσωπα μισητά στην κοινωνία και ότι τα παιδιά τους, δήθεν, ντρέπονται να πούνε ότι οι γονείς τους είναι αστυνομικοί. Όχι απλώς δεν ντρέπονται αλλά είναι υπερήφανοι όπως είμαστε κι εμείς για τους αστυνομικούς μας και βεβαίως υπερήφανοι για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας”.

Για τον τομέα της, η κα Αραμπατζή είπε – μεταξύ άλλων – ότι το 2020 η κυβέρνηση στήριξε όλους τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον ιό αλλά και τις μεγάλες θεομηνίες, και έδωσε σε “χρόνο ρεκόρ” προκαταβολή του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον Ιανό. Όπως είπε, ενεργοποιήθηκε, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, η ρύθμιση που επέτρεπε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εισφέρει στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, ώστε, όλες οι αποζημιώσεις του 2019, να πληρωθούν, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες έμεναν απλήρωτοι από τον ΕΛΓΑ “για χρόνια”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ