Φωτοβολταϊκό πάρκο για το Κουτσοπόδι

Ένα βήμα πριν από την ανάδειξη νέας διοίκησης είναι ο ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου, που προχωρά πλέον χωρίς να κουβαλά χρέη από το παρελθόν.

Ο Γιώργος Ντόκος, παραγωγός, μέλος της απερχόμενης διορισμένης διοίκησης και ένας από τους 70 εκλέκτορες, επισημαίνει: «Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής, περιμένοντας να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο που θα μεταφέρει νερό προς το Σχοινοχώρι και έπρεπε να έχει παραδοθεί από το 2018. Παράλληλα, προτεραιότητά μας είναι να φτιάξουμε τους δύο αγωγούς, προς Μοναστηράκι και Φίχτια». Στους στόχους του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου είναι να λειτουργήσει και ο αγωγός προς τα Μπόρσα, ώστε να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα. Για τον τελευταίο αγωγό, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και σχετική μελέτη, η οποία όμως δεν έχει κατατεθεί, αφού μεσολάβησαν οι εκλογές. Όπως δηλώνει ο κ. Ντόκος, η ανάδειξη νέας διοίκησης θα δώσει τη δυνατότητα να ανοίξει και ο διάλογος με την περιφέρεια σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, ο μεγάλος στόχος στον ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας, ώστε να μειωθεί το κόστος της παραγωγής. «Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου, ώστε τα μέλη να μπορούν να έχουν φθηνότερη ενέργεια» αναφέρει ο κ. Ντόκος.

Η έκταση που καλύπτει ο ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου είναι 121.000 στρέμματα.