«Φροντίστε στο επενδυτικό νομοσχέδιο για τις ΚοινΣΕπ»

«Φροντίστε στο επενδυτικό νομοσχέδιο για τις ΚοινΣΕπ»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Βελτιώσεις στον επενδυτικό νόμο για τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς ζήτησε ο Ευάγγελος Σπινθάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας.

Σημείωσε πως οι ΚΟΙΣΠΕ είναι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης, έχουν ιδρυθεί με το νόμο 2176/99 και έχουν ενταχθεί στο νόμο 4019.Το βασικό πρόβλημα, όπως εξήγησε, είναι πως οι ΚοινΣΕπ μπορούν να δώσουν μισθούς έως και 35% ενώ το θεσμικό πλαίσιο, που διέπει τις κοινωνικές επιχειρήσεις , δεν επιτρέπει την απόσβεση ιδίων κεφαλαίων.

-Διαφήμιση-

Υπενθυμίζουμε πως αρκετοί αγρότες έχουν στραφεί και στη διαδικασία των ΚοινΣΕπ καθώς υπάρχει η πρόβλεψη για μικρότερο αριθμό συνεταιριστών κι υπάρχουν προβλέψεις για τους ανέργους ή τους ψυχικά ασθενείς.

Ο κ.Σπινθάκης σημείωσε πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για τις ΚοινΣΕπ και την κοινωνική οικονομία αλλά χρειάζεται το ποσό να πέσει κάτω των 150.000 ευρώ. Εξήγησε ότι το βασικό μέλημα μέσω των ΚοινΣΕπ είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και τόνισε πως μπορούν να αξιοποιηθούν και στον τομέα της γαστρονομίας, στη βάση των τοπικών γεύσεων. «Χρειαζόμαστε νέες ιδέες, τα νέα προβλήματα θέλουν νέες ματιές, με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής πλούτου μέσα από άλλο πλούτο, δεν αρκεί πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εντάσεως εργασίας και η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα εδώ ένα από αυτά είναι η γαστρονομία», κατέληξε.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki