Γ. Ανδριανός: «Γιατί καθυστερείτε στην απόδοση συντάξεων του ΟΓΑ;»

Γ. Ανδριανός: «Γιατί καθυστερείτε στην απόδοση συντάξεων του ΟΓΑ;»

Για καθυστερήσεις στην απόδοση νέων συντάξεων του ΟΓΑ, κάνει λόγο ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Γιάννης Ανδριανός με ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο κ. Ανδριανός σημειώνει πως έχει προκληθεί ανησυχία σε χιλιάδες δικαιούχους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ λόγω της «σημαντικής και αδικαιολόγητης καθυστέρησης που σημειώνεται στην επεξεργασία των αιτήσεων συνταξιοδότησης μετά την ενσωμάτωση του ΟΓΑ, στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσει η καταβολή συντάξεων».

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ σημειώνει πως η καθυστέρηση πλήττει ασφαλισμένους, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία την καταβολή συντάξεων, που δικαιούνται, προκειμένου να καλύψουν κενά και ανάγκες και καθίσταται επιτακτική η άμεση επίλυση τυχόν γραφειοκρατικών προβλημάτων και φυσικά, όπως τονίζει, η έγκυρη ενημέρωση των δικαιούχων.

Ζητά δε να πληροφορηθεί για ποιους λόγους, όπως λέει, υπάρχει τόση καθυστέρηση και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.