Γ. Στύλιος: Με de minimis να καλυφθούν απώλειες εισοδήματος των κτηνοτρόφων

Ήπειρος: 4,5 εκ. ευρώ για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις και φωτοβολταϊκά συστήματα σε μετακινούμενες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Άμεση χρήση του προγράμματος χορήγησης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας de minimis προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες που έχει υποστεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων, ζητά από την κυβέρνηση, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στην ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκονται κατά το τελευταίο έτος οι τιμές του γάλακτος. Όπως σημειώνει, ελλιπείς έλεγχοι στα τυροκομικά προϊόντα, καθιστούν ζημιογόνες τις εκμεταλλεύσεις των κτηνοτρόφων και υπονομεύουν τη φήμη των Π.Ο.Π. προϊόντων της χώρας μας και τονίζει ότι υπάρχει θέμα με τις ελληνοποιήσεις μεγάλων ποσοτήτων  εισαγόμενου γάλακτος.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Όπως  υποστηρίζει, ο κλάδος της κτηνοτροφίας διέρχεται κρίση και οι εκμεταλλεύσεις  έχουν καταστεί ζημιογόνες λόγω της υπερφορολόγησης και του υψηλού κόστους παραγωγής. Αν η κατάσταση συνεχιστεί, λέει, με μαθηματική ακρίβεια, είναι θέμα χρόνου οι εκμεταλλεύσεις  αυτές να κλείσουν. Η αιγοπροβατοτροφία και η αγελαδοτροφία στη χώρα μας θα εξαφανιστούν χωρίς τη λήψη των απαραίτητων ενεργειών. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζει, βρίσκονται σε απόσταση από την πραγματικότητα και  μακριά από τα προβλήματά τους.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, τονίζει ο κ. Στύλιος, είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Επιβάλλεται, τονίζει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να κάνουν χρήση του προγράμματος χορήγησης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας de minimis. Άμεσα οφείλουν να συντάξουν σχέδιο για τους κτηνοτρόφους προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες που έχει υποστεί το εισόδημά τους και ζητά να πληροφορηθεί τι θα πράξει η κυβέρνηση για την εντατικοποίηση των ελέγχων.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας