Γ. Στύλιος – Σέρρες: «Καθοριστικός ο αγροτικός τομέας στην ανάπτυξη του Νομού»

Στον στρατηγικό σχεδιασμό της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος , μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών.

Επεσήμανε πως από τη νέα ΚΑΠ θα διατεθούν 19,3 δις ευρώ ως ενίσχυση ή επιδότηση στους αγρότες της χώρας μας.

Στόχος του συνεδρίου, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του χθες (26/9), ήταν η ανάδειξη των Σερραϊκών προϊόντων και ο ρόλος του νομού Σερρών στο νέο αγροδιατροφικό γίγνεσθαι.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές ο πρωτογενής τομέας με την ανάδειξη των σερραϊκών προϊόντων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νομού Σερρών οδηγώντας τον στο μέλλον.

Η καινοτομία και η αλλαγή αγροτικών καλλιεργειών μπορούν να δώσουν νέα προοπτική στον πρωτογενή τομέα, σημείωσαν.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ως συνδιοργανωτης του Συνεδρίου, και ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, δια επιστολής, οι Σερραίοι βουλευτές Αναστάσιος Χατζηβασιλειου, Λευτέρης Αβραμακης και Κώστας Μπουμπας καθώς και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στυλιος, Η Κοινοβουλευτικη εκπρόσωπος της Ν. Δ και τέως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Αναπτυξης & Τροφίμων Χριστιανα Καλογήρου, ο Προϊστάμενος του τμήματος Χρηματοοικονομικων Ροών Δημήτριος Παππάς, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Απόστολος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Σπύρος Μάμαλης, και ο Διευθυντής Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, Γιάννης Χανιωτακης.

Πηγή: ertnews.gr