Το γάλα πατάτας κορυφαία τάση για το 2022

Το γάλα πατάτας πρόκειται να είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις του 2022, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Waitrose & Partners, η οποία υπογραμμίζει ότι η αγορά εναλλακτικών γαλακτοκομικών θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το σούπερ μάρκετ αποκάλυψε επίσης ότι μια δίαιτα που έχει λάβει την ονομασία «climatarianism» και εστιάζει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα ενός ατόμου, θα είναι εξίσου μεγάλη τάση το 2022.

Η έκθεση Waitrose, η οποία εξέτασε 2.000 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι οι αυξημένες αλλεργίες στα γαλακτοκομικά και οι ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους έχουν οδηγήσει περισσότερους αγοραστές στη μετάβαση σε plant based επιλογές.

Η ερευνητική εταιρεία Mintel, στην έκθεσή της τον Σεπτέμβριο διαπίστωσε ότι οι αγοραστές ξόδεψαν συνολικά 394 εκατομμύρια λίρες σε φυτικό γάλα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, αύξηση 32% από το 2019.

«Έχουμε δει τη δημοτικότητα του γάλακτος σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης και μπιζελιού τα τελευταία χρόνια. Τώρα είναι η σειρά του γάλακτος πατάτας. Χαμηλό σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, πρόκειται να κυριαρχήσει στα μενού των καφέ τους επόμενους μήνες», αναφέρει σε ανακοίνωση το Waitrose.

Πηγή: thegurdian.com