Σχετικά Άρθρα
Με σημαντικούς εισηγητές ξεκίνησε τις εργασίες του στη Λαμία το 1o Διεθνές Συνέδριο κελυφωτού φιστικιού
Με κατάμεστη την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, ξεκίνησαν σήμερα, Σάββατο 16 Νοεμβρίου, το πρώτο διεθνές συνέδριο κελυφωτού φιστικιού. Στο ξεκίνημα του συνεδρίου, ο Γιάννης Χονδρόπουλος , πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, έκανε λόγο για ένα πρωτόγνωρο συνέδριο στον τομέα του κελυφωτού φιστικιού, με τη συμμετοχή κορυφαίων καθηγητών από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Τουρκία και […]
16/11/2024 2' διάβασμα
FutuReady 2024: Η Παπαστράτος προετοιμάζει τη νέα γενιά για το αύριο
Η Παπαστράτος διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το “FutuReady”, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση των νέων επαγγελματιών με δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Το “FutuReady” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο Gazarte στον Κεραμεικό, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε νέες και νέους, ηλικίας 18 έως 27 ετών, […]
15/11/2024 3' διάβασμα
Ελαιόλαδο: Από τους δυσκολότερους γρίφους της φετινής χρονιάς η τιμή
Οσο πιο κοντά φτάνουμε στο άνοιγμα της αγοράς ελαιολάδων νέας εσοδείας, τόσο πιο ξεκάθαρες γίνονται οι προθέσεις των κρίκων της αλυσίδας παραγωγής. Οι μεν ελαιοκαλλιεργητές δεν θέλουν να καταρρεύσουν οι τιμές παραγωγού στα προ του 2023 και 2022 επίπεδα, διότι έχει μεσολαβήσει ο διπλασιασμός και, σε κάποιες περιοχές λόγω λειψυδρίας, ο τριπλασιασμός του κόστους παραγωγής. […]
15/11/2024 10'+ διάβασμα
Οινοποιείο Μonsieur Nicolas, Καρδίτσα: Εξαιρετικής ποιότητας τα σταφύλια
Η ολοκλήρωση του τρύγου του 2024 από το Οινοποιείο Monsieur Nicolas by G. Karamitros, με έδρα το Μεσενικόλα Καρδίτσας, σηματοδοτεί μια χρονιά εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιών και υψηλών προσδοκιών για τα κρασιά που θα παραχθούν. Οι συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συνετέλεσαν σε μια σοδειά, που υπόσχεται μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο χειμώνας χαρακτηρίστηκε από […]
14/11/2024 1' διάβασμα
Θέματα που αποτελούν την αιχμή της τεχνολογίας στον κλάδο επεξεργασίας κρέατος, στην ημερίδα ΣΕΒΕΚ
Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ, με την συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – ΓΠΑ, (Ευρωπαϊκό Έργο FOODGUARD) το Σάββατο 9/11/2024 στο πλαίσιο της Έκθεσης MEAT DAYS 2024 με τίτλο «Σύγχρονες τεχνολογίες και χαρτογράφηση έως και ψηφιακή […]
14/11/2024 10' διάβασμα
Έτοιμη για το εορταστικό τραπέζι η γαλοπούλα της ΑΓΣ
Έτοιμη να κατακτήσει για ακόμη μία χρονιά τους Έλληνες καταναλωτές είναι η βασίλισσα του εορταστικού τραπεζιού, η γαλοπούλα, που από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 που …πάτησε πόδι στην χώρα μας, μέσω της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής (ΑΓΣ), κερδίζει ολοένα και περισσότερους «οπαδούς». Μάλιστα, η ΑΓΣ, για να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών, ενώ […]
13/11/2024 4' διάβασμα