Γαλλία: Τεχνολογική startup φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο «διαδικτυακό εστιατόριο» στον κόσμο

Η Not So Dark συγκέντρωσε 82,6 εκατ. ευρώ για να επεκτείνει το καινοτόμο ψηφιακό μοντέλο της

Εχοντας συγκεντρώσει 82,6 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Β, η γαλλική νεοφυής εταιρεία Not So Dark φιλοδοξεί να επεκτείνει σε όλη την Ευρώπη το καινοτόμο franchise της, το οποίο αφορά τη διαδικτυακή διανομή τροφίμων από τόπους εστιάσεως.

Η εταιρεία παρέχει σε εστιατόρια την επιλογή της διανομής τροφίμων μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας «που τρέχει απρόσκοπτα στο παρασκήνιο». Με άλλα λόγια, το προσωπικό μπορεί και να μαγειρεύει για τους πελάτες με φυσική παρουσία στον χώρο και, παράλληλα, να λειτουργεί έναν ψηφιακό βραχίονα διανομής από την ίδια κουζίνα, παρέχοντας πιάτα για τους πελάτες στο σπίτι. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν αυτά τα εστιατόρια μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών διανομής τροφίμων, όπως οι γνωστές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα.

Η Not So Dark υποστηρίζει ότι αυτό το μοντέλο βοηθά τα εστιατόρια να βελτιστοποιήσουν την κερδοφορία τους, παρέχοντάς τους ειδικά σχεδιασμένα διαδικτυακά μενού για παράδοση τροφίμων στο σπίτι.

Σύμφωνα με τη startup, «τα εστιατόρια λαμβάνουν ό,τι χρειάζεται για να πετύχουν», όπως ένα ψηφιακό σύστημα παραγγελιών, ολοκληρωμένες και εύχρηστες λειτουργίες, μια πλατφόρμα που βελτιστοποιεί συνεχώς την απόδοση της επιχείρησης, ενσωματωμένο μάρκετινγκ που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και αναλυτικά οικονομικά στοιχεία. Η γαλλική startup ξεκίνησε αρχικά το 2020 ως διαχειρίστρια δικτύου μεταφοράς για τις λεγόμενες «σκοτεινές κουζίνες», δηλαδή εικονικά εστιατόρια που στεγάζονται σε ειδικά διαμορφωμένους, μη προσβάσιμους στον καταναλωτή χώρους (αποθήκες κ.ά.), τα οποία είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για την παροχή φαγητού σε πακέτο μέσω συνεργαζόμενων διανομέων.

Πριν από οκτώ μήνες, η εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει στο ρεπερτόριό της και εστιατόρια που σερβίρουν κανονικά φαγητό σε θαμώνες. Μέχρι σήμερα, έχει διαμορφώσει ένα χαρτοφυλάκιο 150 συνεργατών που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 100 πόλεις στη Γαλλία και στο Βέλγιο.