Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ σε αμυγδαλοκαλλιέργειες στο Δήμο Τεμπών

Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ σε αμυγδαλοκαλλιέργειες στο Δήμο Τεμπών

Κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, μετά από σχετική πρόσκληση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών Γ. Αργυρίου, επισκέφθηκε καλλιέργειες παραγωγών αμυγδάλου και βερίκοκου στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό να προβεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, σχετικά με την απώλεια παραγωγής που παρατηρείται και τη φετινή χρονιά στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Οι παραγωγοί ζήτησαν από το ΕΛΓΑ να κινητοποιηθεί άμεσα και να εξετάσει ενδελεχώς, τους λόγους της απώλειας παραγωγής –ακαρπίας που έχουν υποστεί οι αγρότες αυτών των καλλιεργειών της περιοχής και αυτή τη χρονιά.

Μάλιστα σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο,η εικόνα που παρουσιάζουν πολλές καλλιέργειες αμυγδάλου και βερίκοκου στην περιοχή είναι αποθαρρυντική.

Υπενθυμίζεται ότι Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος είχε αποστείλει στην αρχή της χρονιάς, σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, στην οποία και ζητούσε την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών καθώς όπως ανέφερε » … οι συγκεκριμένες καλλιέργειες έχουν εξαιρετική δυναμική όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα και την εθνική οικονομία»

Αύριο Παρασκευή 12/4 αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή και πάλι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε νέο δειγματοληπτικό έλεγχο και σε άλλες ποικιλίες αμυγδάλου.

Πηγή: ert.gr