Γερμανία: Ευοίωνες οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της αγοράς γεωργικού εξοπλισμού

Η γερμανική αγορά γεωργικού εξοπλισμού αναμένεται να αναπτυχθεί με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 3,54% την περίοδο 2022-2028, όπως αποκαλύπτει νέα έκθεση που δημοσίευσε η εταιρεία Research and Markets. Τα τελευταία χρόνια, η σημαντική τάση εκμηχάνισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων έχει ενισχύσει σημαντικά την παραγωγικότητα της χώρας.

Ηγέτες της αλλαγής στη γερμανική αγορά γεωργικού εξοπλισμού για το 2022 ήταν οι βιομηχανικοί κολοσσοί John Deere, CNH Industrial και AGCO, οι οποίοι κατέχουν συλλογικά ένα εντυπωσιακό μερίδιο της βιομηχανίας, που ξεπερνά το 40%. Γενικά, η έκθεση αναφέρει ότι το εν λόγω πεδίο βρίθει καταξιωμένων παικτών, οι οποίοι προσφέρουν μεγάλη γκάμα προϊόντων, με εφαρμογές που εκτείνονται σε όλων των ειδών τα γεωργικά περιβάλλοντα.

Το 2022, η γερμανική αγορά παρουσίασε αξιοσημείωτο ρυθμό ανάπτυξης, 3,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτές συνετέλεσαν στην αυξημένη φυτική παραγωγή, συμπαρασύροντας τις πωλήσεις εξοπλισμών. Όσον αφορά το μέλλον, ο έντονος ανταγωνισμός αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω κατά την περίοδο της πρόβλεψης, κυρίως χάρη στις αθρόες επεκτάσεις προϊόντων και υπηρεσιών, τις συνεχιζόμενες τεχνολογικές εξελίξεις και σε ένα «μπαράζ» συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι δουλειές των παγκόσμιων παικτών του κλάδου θα ευδοκιμήσουν, δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες που έχουν τις ρίζες τους στην ανταλλαγή τεχνολογίας, συχνά συνεργαζόμενοι με περιφερειακούς ή τοπικούς ομολόγους.