Γερμανία: Νέο ιστορικό χαμηλό για την κατανάλωση κρέατος

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση κρέατος στη Γερμανία μειώθηκε κατά 2,1 κιλά σε σύγκριση με το 2020, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό από το 1989. Αυτό δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κέντρου Ενημέρωσης για τη Γεωργία (BZL), σύμφωνα με κυβερνητικό δελτίο Τύπου.

Συνολικά, 8,3 εκατομμύρια τόνοι κρέατος (σε βάρος σφαγίου) παρήχθησαν το 2021, περίπου 2,4% λιγότεροι από το προηγούμενο έτος. Στα επιμέρους, η κατά κεφαλήν κατανάλωση μειώθηκε κατά 1,2 κιλά για το χοιρινό κρέας το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κατά 600 γραμμάρια για το βόειο κρέας και κατά 200 γραμμάρια για το κρέας πουλερικών.

Πιθανοί λόγοι για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος θα μπορούσαν να είναι οι υπολογίσιμες τάσεις που καταγράφονται υπέρ της φυτικής διατροφής. Η συνεχιζόμενη μείωση της κατανάλωσης εκτός σπιτιού (σε εστιατόρια ή σε εκδηλώσεις), η οποία σχετίζεται με την πανδημία, θα μπορούσε, επίσης, να έχει επηρεάσει αυτή την εξέλιξη.