Το γερμανικό Sekt κοντράρει τη γαλλική σαμπάνια

Μπορεί η γαλλική σαμπάνια, με το όνομα και τη φήμη που έχει χτίσει χρόνια, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα αφρώδη κρασιά, που έρχονται στο προσκήνιο σε κάθε εορταστική περίοδο, εσχάτως όμως σε αρκετές χώρες αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό από γηγενή προϊόντα.

Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει και στη Γερμανία, όπου, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το Sekt –η γερμανική εκδοχή της σαμπάνιας που ξεκίνησαν να φτιάχνουν Γερμανοί αμπελουργοί το 1980– διεκδικεί πια ένα σημαντικό μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς. Σύμφωνα, δε, με τα στατιστικά στοιχεία του Γερμανικού Οινολογικού Ινστιτούτου, ένας Γερμανός καταναλώνει κατά μέσο όρο 3,5 λίτρα Sekt τον χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η ποιότητα του Sekt έχει βελτιωθεί πολύ και, όπως δηλώνει ο αμπελουργός Φόλκερ Ράουμλαντ, «σε γευσιγνωσίες που διοργανώνονται, δύσκολα μπορεί πια κανείς να ξεχωρίσει, όσον αφορά το άρωμα και τη γεύση, ένα καλό Sekt από τη σαμπάνια».