Γιατί δεν περπάτησε φέτος το πρότζεκτ για συμβολαιακή στο ρύζι Καρολίνα

-Διαφήμιση-

Κατώτερη του αναμενόμενου ήταν τελικά η ανταπόκριση των παραγωγών στην πρόταση που από κοινού κατέθεσαν οι βιομηχανίες, μέσω του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος, για συμβολαιακή καλλιέργεια στο ρύζι Καρολίνα για το οποίο, σημειωτέον, καταγράφεται ζωηρή ζήτηση, ιδίως στην ελληνική αγορά.

Πέρα από τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν κάποιοι καλλιεργητές για την προσφερόμενη τιμή (35 λεπτά το κιλό μίνιμουμ), το βασικότερο ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε η χρονική συγκυρία που «έπεσε» η πρόταση στο τραπέζι, όταν δηλαδή οι περισσότεροι παραγωγοί είχαν ήδη προμηθευτεί σπόρο και είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους για την επόμενη χρονιά.

Από αμφότερες τις πλευρές πάντως εκφράζεται η αισιοδοξία ότι του χρόνου, εφόσον φυσικά η σχετική προεργασία γίνει εγκαίρα, το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία.

Το πρόσημο πάντως για την εμπορική σεζόν που ολοκληρώθηκε κρίνεται θετικό, αφού ορισμένα μεσόσπερμα ρύζια «έφτασαν» να πωλούνται ακόμα και στα 34 λεπτά/κιλό ενώ το σύνολο σχεδόν της σοδειάς έχει ήδη διατεθεί- κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει με μηδενικά αποθέματα.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή 5 Ιουλίου στα περίπτερα όλης της χώρας.