Γιώργος Χατζηγιάννης: Σεφ… από το χωράφι

Στο υγιεινό, θρεπτικό, νόστιμο γευστικά αποτέλεσμα παίζουν καθοριστικό ρόλο οι καλής ποιότητας πρώτες ύλες στην κουζίνα, σύμφωνα με τον Κομοτηναίο chef Γιώργο Χατζηγιάννη, ο οποίος παράλληλα με την παρασκευή του φαγητού, γνωρίζει την καλλιέργεια κηπευτικών από τον πατέρα του Νίκο, βιοκαλλιεργητή, που δημιούργησε την πρώτη οικοτεχνία στη Ροδόπη. Έμαθε να αναγνωρίζει την ποιότητα των προϊόντων σε ένα μανάβικο και να επιλέγει σωστά, δίνοντας έμφαση σε «ντόπιες και βιολογικές πρώτες ύλες, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, όπου εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως Junior Sous Chef με τον chef Γιάννη Φυντάνη, επενδύουν στην ποιότητα, γνωρίζοντας ότι οι πελάτες ανταποκρίνονται. Στην προσπάθεια για το καλύτερο, συνεργάζονται με μικρότερους παραγωγούς. «Υπάρχει η τάση οι πελάτες να τρώνε σωστά, παρά φθηνά και λανθασμένα. Ένας ασφαλής τρόπος είναι η απευθείας προμήθεια από το χωράφι, που πιστοποιεί την προέλευση».

Αναγνωρίζει πως τα βιολογικά προϊόντα έχουν αυξημένη τιμή, θυμίζει όμως ότι η ποιότητα αποτελεί καθοριστική παράμετρο της σωστής διατροφής. Ο Γιώργος Χατζηγιάννης παντρεύει την καλλιέργεια της πρώτης ύλης με την κουζίνα. Μάλιστα, στα μεταποιημένα λαχανικά που παρασκευάζει ο πατέρας του, με την επωνυμία «Της Γης», συμβάλλει στη δημιουργία γεύσεων gourmet, προσθέτοντας τη δική του πινελιά και μάλιστα σχεδιάζουν στροφή στις εξαγωγές, με αφετηρία το Βέλγιο.