Γιορτή Κτηνοτροφίας στην Δράμα στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Την πρώτη Γιορτή Κτηνοτροφίας, διοργανώνει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας «Άγιος Μόδεστος», στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθούν δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις, στην αίθουσα εκδηλώσεων πολλαπλών χρήσεων, στις 18:00.

Την πρώτη ημέρα, μετά τους χαιρετισμούς θα γίνει στις 19:00 ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου και  του νεοσύστατου Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Δράμας «Ηδωνίς», Γιάννη  Κιτσουκάκη και στην συνέχεια από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ), από τον πρόεδρό της Λευτέρη Γίτσα καθώς στηρίζουν από την αρχή την διοργάνωση.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της Διεπαγγελματικής για την προβολή του πρόβειου κρέατος Meet the Lamb – Η Ελληνική και Ευρωπαϊκή του διάσταση, το οποίο θα αναπτύξει ο Γενικός Διευθυντής της Ανδρέας Γεωργούδης. Ακολουθεί τοποθέτηση από εκπρόσωπο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Στις 20:40 η Βίκυ Κρυσταλίδου, θα μιλήσει για το ελληνικό αρνί, και την συνεισφορά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, και ακολούθως ο Δημήτριος Μόσχος, μέλος του Δ.Σ. ΣΕΚ, θα αναφερθεί στην οργάνωση της κτηνοτροφίας σε ομάδες, οργανώσεις παραγωγών και η εσπερίδα θα κλείσει με συζήτηση.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ο Δρ. Αθανάσιος Γκαρσέν, Προϊστάμενος του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει για τις Ελληνικές φυλές παραγωγικών ζώων και τις προοπτικές ανάπτυξης σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.

Το διήμερο θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι στο πάρκο της Νομαρχίας Δράμας, με συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων. Η έκπληξη από τους διοργανωτές είναι η δωρεάν προσφορά μαγειρεμένων κρεάτων από τους κτηνοτρόφους, με πιάτα βασισμένα στο πρόβειο και το κατσικίσιο κρέας.