Γιορτή πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας

Γιορτή πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Το καθιερωμένο ραντεβού της, την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, δίνει και φέτος η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας. Διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της Τοπικής Κοινότητας Ν. Αγαθούπολης, καθώς και με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008».

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, γνωστή ως Eurobirwatch, έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς εδώ και 22 χρόνια, διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις σε περισσότερες από σαράντα χώρες, με πρωτοβουλία της οργάνωσης για την προστασία των πουλιών Birdlife International.

Γιορτή πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας
Ευρωπαική γιορτή των πουλιών ’16

Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης περισσότερες από σαράντα περιοχές, με το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 10.00 το πρωί και διαρκεί ως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά.

Το θέμα της διοργάνωσης είναι και φέτος η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Η χώρα μας είναι γνωστό ότι αποτελεί σημαντικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών που ήδη ξεκινούν το ταξίδι τους προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα.

Οδηγίες πρόσβασης στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης

-Διαφήμιση-