ΓΣΕΒΕΕ: Ο συνδυασμός γαστρονομίας και πολιτισμού με αξιοποίηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, σίγουρη επιτυχία στην τουριστική βιομηχανία

Στη σημασία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής στην τοπική οικονομία, αλλά και τη σημαντική συμβολή των εμβληματικών προϊόντων της Κορινθιακής γης στο τουριστικό προϊόν της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης» που πραγματοποιήθηκε, χθες, τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι η συνάντηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και η συνέργεια που μπορεί να δημιουργηθεί, θα ενδυναμώσει, όχι μόνο το τουριστικό όνομα της περιοχής, αλλά και την τοπική οικονομία και τους μικρούς παράγωγους. «Έχουμε δύο τεράστια πλεονεκτήματα που είναι ο πολιτισμός και η γαστρονομία μας. Αν αυτά τα συνδυάσουμε μέσα στο πακέτο που λέμε βαριά τουριστική βιομηχανία μαζί με την αξιοποίηση των αγροδιατροφικών προϊόντων η επιτυχία θα είναι σίγουρη. Γι’ αυτό και οι “Θησαυροί της Κορινθιακής Γης” αποτελούν μία ιδιαίτερα μοναδική πρωτοβουλία την οποία από τη θέση μας θα υποστηρίζουμε και θα συγχαίρουμε», τόνισε ο Γιώργος Καββαθάς προσθέτοντας επίσης ότι οι συνέργειες που δημιουργούνται μπορούν να έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος και θα είναι το κυρίαρχο θέμα των επομένων ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ