H ήμερη κάνναβη ριζώνει και πάλι στην Ελλάδα

-Διαφήμιση-
gaia-sense

Το 2016 είναι χρονιά ορόσημο για την επιστροφή της καλλιέργειας ήμερης κάνναβης στη χώρα, μετά από 60 χρόνια απαγόρευσης.

Ένα φυτό που ενώ χρησιμοποιήθηκε για χιλιετίες, είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο στην παγκόσμια ιστορία παρότι έχει πάμπολλες παραδοσιακές και σύγχρονες χρήσεις (διατροφή, ναυσιπλοΐα, κατασκευές, οικολογική δόμηση, αυτοκινητοβιομηχανία, καλλυντικά) με σαφή περιβαλλοντικά οφέλη.

Το «Καννάβι» ξεκίνησε ως ένα σχήμα 7 Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων, που καλύπτει κάθετα όλους τους τομείς της οικονομίας και συνδέει στην ουσία την καλλιέργεια της ήμερης κάνναβης με την έρευνα, την μεταποίηση και την τελική διάθεση. Κύριος σκοπός μας είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση της ήμερης κάνναβης για την παραγωγή πλήθους φιλικών στο περιβάλλον προϊόντων και με σταθερό προσανατολισμό στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που βασίζεται στη γνώση, στο ανθρώπινο δυναμικό, στην έρευνα και στην καινοτομία.

Στις 27 Απριλίου το «Καννάβι», με τη σπορά που έκανε σε πιστοποιημένο βιολογικό χωράφι 8 στρεμμάτων στο Ύπατο της Βοιωτίας, εγκαινίασε την επιστροφή της καλλιέργειας της ήμερης κάνναβης στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία πιλοτική / διερευνητική φάση με στόχο την εξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων από την καλλιέργεια, την μεταποίηση και διάθεση της παραγωγής μας (λάδι, αλεύρι, πρωτεΐνη). Είναι ένα πρώτο αλλά πολύ ουσιαστικό και δυναμικό βήμα. Ήδη από την πρώτη αυτή χρονιά ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στις απαιτήσεις που θέτει η νομοθεσία αλλά και στις δυσκολίες που έχει μια νέα καλλιέργεια, έχοντας την κατάλληλη εμπειρία, επιστημονική επάρκεια και τεχνογνωσία.

Παράλληλα, για το 2017 σχεδιάζουμε την αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης καθώς και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς, επιχειρήσεις, ομάδες και άτομα που δραστηριοποιούνται ήδη ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο αυτό.
Τώρα που έφτασε η ώρα της συγκομιδής θέλουμε να το γιορτάσουμε. Σας καλούμε να είστε μέρος αυτής της γιορτής. Ελάτε να δείτε το «πράσινο» χωράφι μας, να παρακολουθήσετε τη συγκομιδή, να πάρετε μια γεύση κάνναβης από την κουζίνα μας, να γνωρίσετε όσες και όσους συμμετέχουν στο «Καννάβι» και να μιλήσουμε για το μέλλον της ήμερης κάνναβης στην Ελλάδα.
Σας περιμένουμε στο Ύπατο Βοιωτίας την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14:00, το μεσημέρι.

Τα μέλη του «Κανναβιού» είναι:
Mystic Pizza
Kannabishop
Πράσινος Πλανήτης
Real Farm
Apipharm
Medi Oils
Κτήμα Σαγματά

Πως θα έρθω στην εκδήλωση : https://www.facebook.com/events/514798708723899/permalink/515485301988573/

Η διαδρομή προς την καλλιέργεια στο Ύπατο Βοιωτίας. Όπως ερχόμαστε από Αθήνα, βγαίνουμε από την Εθνική οδό στην έξοδο για το Νοσοκομείο της Θήβας (κάποια χιλιόμετρα αφού έχουμε περάσει το ΣΕΑ Olympus plaza Σχηματαρίου), στην διασταύρωση που βρίσκουμε μετά την έξοδο, περνάμε απέναντι ακολουθώντας την ένδειξη προς Ύπατο και συνεχίζουμε τον παράλληλο με την εθνική οδό δρόμο, μέχρι την πρώτη διασταύρωση. Μετά ακολουθούμε τον χάρτη και στα αναγκαία σημεία, θα υπάρχουν ενδείξεις για την έξοδο προς το χωράφι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977 360912, 6944 391595

Εικόνες – πρόσθετο υλικό από την καλλιέργεια διαθέσιμο στο : https://www.facebook.com/tokannavi/photos/?tab=album&album_id=1300530809981627

-Διαφήμιση-