Η «εθνική Ελλάδος» των τροφίμων «πετάει» για Παρίσι

Το «βαρύ πυροβολικό» των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων των τροφίμων και ποτών ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων, τη SIAL PARIS 2016

Η «εθνική Ελλάδος» των τροφίμων «πετάει» για Παρίσι

Τις δυνάμεις τους στη γαλλική αγορά επιχειρούν να δοκιμάσουν ή και να επεκτείνουν 90 εγχώριες εταιρείες τροφίμων και ποτών, που φιλοδοξούν να συστήσουν τα προϊόντα τους στο πολυπληθές κοινό, το οποίο επισκέπτεται τη φετινή διεθνή έκθεση SIAL PARIS. Στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής, που διοργανώνει ο Οργανισμός Enterprise Greece, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών για το 2016, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν τα καλύτερα προϊόντα διατροφής, που παράγονται στη χώρα μας.

Το μήνυμα της φετινής συμμετοχής των εθνικών μας χρωμάτων είναι το «Invest in Taste», μέσω του οποίου η Ελλάδα θέλει να τονίσει ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα, στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στην ίδια τη ζωή. Οι υπεύθυνοι του Enterprise Greece, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησαν, εξήγησαν ότι, μέσω του «Invest in Taste», η Ελλάδα απευθύνει ένα ξεκάθαρο κάλεσμα σε επενδυτές και εμπόρους του κλάδου των τροφίμων και ποτών να εμπιστευτούν την ελληνική αγροδιατροφή. Το «παρών» στη φετινή διοργάνωση της SIAL PARIS θα δώσουν ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών από μια ευρεία γκάμα κατηγοριών. Δυναμική παρουσία θα έχει το ελληνικό μέλι, που εκπροσωπείται από αρκετές εγχώριες επιχειρήσεις, αλλά και το ελαιόλαδο, τα φρέσκα φρούτα και ο τομέας του κρασιού. Ελληνικές χαλβαδοποιίες, σειρά βιολογικών προϊόντων, αλλά και η ελληνική στέβια θα προσπαθήσουν επίσης να κερδίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ελληνική γαστρονομία

Φέτος, η ελληνική πλευρά μέσω του Enterprise Greece δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας. Στόχος είναι, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με τη σεφ Ντίνα Νικολάου, να προβληθούν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στη γαλλική αγορά. Σχετικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό εστιατόριο της SIAL, που θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη της κας Νικολάου και των εστιατορίων Evi Evane. Καθημερινά, διάσημοι Γάλλοι σεφ θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, σε ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής με πρώτη ύλη τα προϊόντα της ελληνικής γης.