Η σύγχρονη τεχνολογία στις υπηρεσίες της διαχείρισης αποβλήτων

Χρήσιμα συμπεράσματα από την ημερίδα του Ομίλου ΤΕΔΡΑ

Η σύγχρονη τεχνολογία στις υπηρεσίες της διαχείρισης αποβλήτων

Χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν στην ημερίδα, που διοργάνωσε στη Λάρισα ο Όμιλος ΤΕΔΡΑ, με θέμα τη «Διαχείριση των αποβλήτων προς όφελος της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της επιχειρηματικότητας», με τη συμμετοχή και της μεγαλύτερης εταιρείας στον χώρο της αναερόβιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων στον κόσμο, της BIOTHANE, του γαλλικού ομίλου VEOLIA.

Η εταιρεία ΒΙΟΤΗΑΝΕ συμμετείχε στη συγκέντρωση με δύο εκπροσώπους της, τον διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας, Dennis Korthout, και την προϊσταμένη, μηχανικό πωλήσεων, Jorien Van Geest.

Στην ημερίδα, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του τραπεζικού συστήματος, του επιχειρείν, παραγωγοί (τυροκόμοι, ελαιουργοί κ.ά.) και πολλοί μηχανικοί, παρουσιάστηκαν η αναερόβια τεχνολογία και η τεχνολογία αναερόβιων μεμβρανών. Όπως υποστήριξαν οι ομιλητές, «οι τεχνολογίες αυτές προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα των αποβλήτων από βιομηχανίες τροφίμων, ποτοποιίες, σφαγεία, αλλά και μονάδες αστικών αποβλήτων. Τα πλεονεκτήματα αυτών των τεχνολογιών, σε σύγκριση με τις άλλες εναλλακτικές, είναι η επιτυχής απορρύπανση του αποβλήτου και η καθαρή και ποιοτική του εκροή, ο μικρός χώρος εγκατάστασης, η ευελιξία στη λειτουργία του, αλλά και το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επεξεργασίας μέσω της παραγωγής ενέργειας και της χρησιμοποίησής της σε θερμική και ηλεκτρική μορφή για τις ανάγκες της παραγωγικής μονάδας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην “ΥΧ” που κυκλοφορεί.