Αλλαγή σελίδας: Μία, Ενιαία Εθνική Διεπαγγελματική φέτας (βίντεο)

Σε κοινό φάκελο κατέληξαν κτηνοτρόφοι και μεταποιητές

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μετά από μια συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερες από δυόμιση ώρες και με τους τόνους να ανεβαίνουν κατά διαστήματα, οι επί πολλούς μήνες «αντιμαχόμενες» πλευρές έβαλαν νερό στο κρασί τους και συμφώνησαν στην κατάθεση κοινού φακέλου για την ίδρυση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας. Μια εξέλιξη που λύνει τα χέρια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου που είχε πει σε πρόσφατη δημόσια δήλωσή του ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Τελικά η ελπίδα δεν πέθανε και η Διεπαγγελματική Οργάνωση αποτελεί γεγονός.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Χαμογελαστοί και με εμφανή την ικανοποίηση βγήκαν από την αίθουσα των συσκέψεων του 6ου ορόφου του ΥπΑΑΤ οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και των μεταποιητών καθώς κατάφεραν να συμφωνήσουν και να επιτύχουν την πολυπόθητη σύμπνοια που τόσο ανάγκη έχει ο πολύπαθος χώρος της αιγοπροβατοτροφίας και η…ταλαιπωρημένη φέτα.

Όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας κάνοντας λόγω για «ιστορική ημέρα», στο διοικητικό συμβούλιο της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής – με έναν και μοναδικό όπως τόνισε, φάκελο- τη μερίδα του λέοντος θα έχει στην εκπροσώπηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) με 4 έδρες. Από εκεί και πέρα η εκπροσώπηση των φορέων σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παλάσκας έχει ως εξής: 2 ΣΕΚ, 2 ΠΕΚ, 1 ΟΔΔΙΠΑΦ, 1 Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και 1 ο Σύλλογος Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας.

Όπως ενημέρωσε την «ΥΧ» ο Νίκος Τάχας, πρόεδρος των τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, η επόμενη πράξη του ευτυχούς έργου θα λάβει χώρα σε 15 μέρες στη Λάρισα όπου θα γίνει συνάντηση για να αποφασιστούν οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να τρέξει η σύσταση της διεπαγγελματικής. Σε ερώτηση της «ΥΧ» στον πρόεδρο της ΠΕΚ Στέργιο Κύρτσιο εάν η ενωτική διάθεση των δύο μεγάλων οργανώσεων που εκπροσωπούν τους κτηνοτρόφους, ΣΕΚ και ΠΕΚ, ήταν το «κλειδί» για την επίτευξη της συμφωνίας εκείνος με διάθεση να διατηρήσει της ισορροπίες σχολίασε ότι τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι υπόλοιποι κρίκοι της αλυσίδας επέδειξαν το πνεύμα που χρειαζόταν για να καταλήξουμε σε ένα ευτυχές τέλος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ΣΕΚ Τάκης Πεβερέτος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος αναφέροντας ότι «συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί η διεππαγελματική με υποχωρήσεις εκατέρωθεν, κάτι που είναι σημαντικό για τους αιγοπροβατοτρόφους, τη μεταποίηση και τη φέτα που πρέπει να προωθήσουμε στα πέρατα του κόσμου».

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές