ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς υποστηρίζει την προστασία των μικρών αγροτικών επιχειρήσεων

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς υποστηρίζει την προστασία των μικρών αγροτικών επιχειρήσεων
-Διαφήμιση-

Ο Μπέρνι Σάντερς, ένας από τους υποψηφίους για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ανακοίνωσε την Κυριακή 5/5, το σχέδιό του για την υποστήριξη των αγροτικών περιοχών στις ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN.

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι οι βιομηχανίες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων και οι εταιρικές κοινοπραξίες στον αγροτικό τομέα θα κληθούν να πληρώσουν μέσω σκλήρυνσης της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και των σχετικών κανονισμών, ώστε να προστατευτούν οι μικρότερες οικογενειακές αγροτικές επιχειρήσεις.

“Προέρχομαι από μία από τις πιο αγροτικές και τις πιο όμορφες πολιτείες στις ΗΠΑ. Δεν θα ξεγράψω την αγροτική Αμερική,” δήλωσε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από το Βερμόντ από το Όσατζ στην πολιτεία της Αϊόβα.

“Ενδεχομένως να είμαι κάπως σκληροπυρηνικός στο σημείο αυτό, αλλά νομίζω ότι ένας αγρότης που παράγει την τροφή που τρώμε είναι το ίδιο σημαντικός όπως μερικοί λωποδύτες στην Wall Street που καταστρέφουν την οικονομία,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Σάντερς έδωσε έμφαση στους οικονομικούς κινδύνους με τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωποι συχνά οι μικροί αγρότες που εξαρτώνται από έναν αγοραστή των προϊόντων τους ή προμηθευτή που καθορίζει τις τιμές πώλησης των προϊόντων.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε για την λήψη μέτρων προστασίας των αγροτών έναντι των “Μεσαίων στελεχών των εταιριών κοινοπραξιών,” αλλά και των εταιριών που παράγουν σπόρους, αλλά και για την δυνατότητα υποβολής μηνύσεων κατά εταιριών που μολύνουν γειτονικές γεωργικές εκτάσεις με γενετικά τροποποιημένους σπόρους.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ