Η σύνδεση έρευνας και αγροτικής παραγωγής κορυφαίο ζητούμενο για τον κλάδο

Η σύνδεση έρευνας και αγροτικής παραγωγής κορυφαίο ζητούμενο για τον κλάδο
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια της ευρωπαϊκής γεωργίας να εισέλθει με αξιώσεις στην νέα εποχή αποτελεί η σύνδεση της έρευνας και της κανοτομίας με την αγροτική παραγωγή. “Καταβάλλουμε προσπάθειες, για να προωθήσουμε εκείνες τις ενέργειες, που θα υποστηρίξουν την αγροτική κοινότητα, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις” σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της Cogeca, Martyn Pycha, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του workshop, που διεξήχθη κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του Συνεδρίου. Ο ίδιος σχολίασε ότι η καλύτερη σύνδεση έρευνας και παραγωγής, έρευνας και αγοράς, έρευνας και αγροτών θα αποτελέσει κομβικό εργαλείο για την αειφορία της αγροτικής παραγωγής, την επίτευξη της πράσινης ανάπτυξης και τη στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου. 

Μεταφέροντας στους συμμετέχοντες την υφιστάμενη εικόνα, ο κ. Pycha τόνισε ότι σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών εκτιμά ότι η έρευνα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Όσον αφορά δεν τα βασικά εμπόδια, που στερούν από τον αγροτικό κόσμο την ευκαιρία να έχει ενεργό πρόσβαση και διασύνδεση με τον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, ο Αντιπρόεδρος της Cogeca σχολίασε ότι αυτά συνδέονται με την έλλειψη χρόνου και το κόστος. Κατέληξε δε υπογραμίζοντας την ανάγκη για σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα συμβάλλουν στην άρση αυτών των εμποδίων. 

Ο αγροτικός τομέας βρίσκεται στην “καρδιά” της τεχνολογικής επανάστασης 

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Την άποψη ότι οι Συνεταιρισμοί, που λειτουργούν με σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα, θα παίξουν κομβικό ρόλο στη διαδικασία αξιοποίησης των “έξυπνων” εργαλείων της τεχνολογίας προς όφελος των αγροτών μετέφερε από το βήμα του συνεδρίου η Αντιπρόεδρος της Copa, κυρία Maira Dzelzkaleja. Η ίδια τόνισε την ανάγκη συνεργασιών, υπό την “ομπρέλα” εύρωστων συνεργατικών δομών, ώστε να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα που δεν επιτρέπουν στον αγροτικό τομέα να αποκτήσει απτό ψηφιακό πλεόνασμα. Αναφερόμενη σε αυτά τα προβλήματα έκανε λογο για έλλειψη υποδομών, που θα καθιστούσαν εφικτή την ελεύθερη σύνδεση της πλειοψηφίας των αγροτών στο Διαδίκτυο, αλλά και για έλλειψη διαλειτουργικότητας μεταξύ των συστημάτων. 

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές