Η Tesco εξαγοράζει το μεγαλύτερο χονδρέμπορο τροφίμων της Μεγ. Βρετανίας

Η Tesco εξαγοράζει το μεγαλύτερο χονδρέμπορο τροφίμων της Μεγ. Βρετανίας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στην απόκτηση της Booker Group Plc προχώρησε η Tesco ενισχύοντας έτι περαιτέρω τη θέση της στην αγορά τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για ένα ντηλ μεταξύ δύο κορυφαίων ομίλων αφού, βάσει μεριδίων αγοράς, η Τesco είναι η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ενώ η Βooker η μεγαλύτερη χονδρεμπορική επιχείρηση τροφίμων της χώρας.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Το τίμημα ανέρχεται σε 3,7 δισ. στερλίνες (4,66 δισ. δολάρια) με την Tesco να υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα ωφελήσει τους πελάτες και το προσωπικό της ενώ θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους.

Οι εταιρείες αναμένεται να εμφανίσουν συνέργειες προ φόρων κερδών τουλάχιστον 200 εκατ. στερλίνων ετησίως τον τρίτο χρόνο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας και συνέργειες εσόδων τουλάχιστον 25 εκατ. στερλίνων ετησίως.

Οι μέτοχοι της Booker θα λάβουν 0,861 νέες μετοχές της Teco και 42,6 πένες σε μετρητά για κάθε μετοχή, κατέχοντας το 16% του συγχωνευμένου ομίλου.

H Tesco γνωστοποίησε επίσης ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει εκ νέου να πληρώνει μερίσματα στην χρήση 2018, αντανακλώντας την βελτιωμένη επίδοση της εταιρείας. Τελευταία φορά που κατέβαλε μέρισμα ήταν τον Δεκέμβριο του 2014.

(Mε πληροφορίες από capital.gr)

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές