Η τουρκική Kilic θέλει να εξαγοράσει Νηρέα και Σελόντα

Ενδιαφέρον για την απόκτηση των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργητικών ομίλων Νηρέα και Σελόντα έχει εκφράσει η τουρκική Kilic, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου που επικαλούνται δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της. 

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, η Kilic εκτιμά ότι η όλη διαδικασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες, κάτι που βεβαίως εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον η τουρκική εταιρεία φέρεται να σκέφεται την εξαγορά κι άλλων ελληνικών επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιεργεών, ωστόσο θεωρεί ότι ο Νηρέας ταιριάζει περισσότερο με τη δική του στρατηγική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται και για τη Σελόντα, δεδομένου ότι υπάρχει ανάγκη συγκέντρωσης του κλάδου και χρειάζονται μεγάλοι όγκοι για τη μελλοντική διατηρησιμότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες απέκτησαν την πλειοψηφία των μετοχών σε Νηρέα και Σελόντα (75% και 85%, αντίστοιχα) μέσα από την κεφαλαιοποίηση μέρους των δανείων που είχαν χορηγήσει στους δύο ιχθυοκαλλιεργητικούς ομίλους και στόχος τους είναι η πώληση των συμμετοχών αυτών μέσα στο 2017 (άντληση ρευστότητας, αύξηση δεικτών φερεγγυότητας, πολιτική αποχώρησης από μη τραπεζικές δραστηριότητες).

Βέβαια, είναι άγνωστο αν οι δύο όμιλοι θα πουληθούν ξεχωριστά ή από κοινού, ενώ -πέρα από την τουρκική Kilic- ενδιαφέρον αναμένεται να δείξουν και άλλοι επενδυτές, μεταξύ των οποίων και το fund Amerra, που έχει ήδη προχωρήσει στην πρώτη επιθετική κίνηση στη χώρα μας, εξαγοράζοντας την εταιρεία του κλάδου Ανδρομέδα.

(Με πληροφορίες από euro2day.gr)