Ηλεία: Ζητούν πολιτική λύση για τις αγροτικές εκτάσεις που διεκδικεί το μοναστήρι

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση που κάλεσαν την Κυριακή 20/2 οι πρόεδροι των κοινοτήτων και αγροτικοί σύλλογοι με θέμα: «Διεκδίκηση των αγροτικών εκτάσεων από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, που βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων των Τοπικών Κοινοτήτων Χειμαδιού, Κουτσοχέρας του Δήμου Πύργου και της Τ.Κ. Περιστερίου του Δήμου Ήλιδας».

Εκατοντάδες πολίτες και αγρότες όλων την ηλικιών, με μαύρες σημαίες και πανό, γέμισαν τόσο τον εξωτερικό, όσο και τον εσωτερικό χώρο του Θεματικού Πάρκου «Ξυστρή», δείχνοντας, όπως τονίζεται, με αυτό τον τρόπο ότι “το άδικο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους δε θα περάσει”.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και οι εκπρόσωποι κομμάτων, της αυτοδιοίκησης αλλά και της αγοράς, που οδηγεί “στη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου, με μοναδικό σκοπό την τελική δικαίωση”, ζητώντας παράλληλα να κτήματα που κληρονόμησαν από γενιά γενιά και μετατράπηκαν στους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, να μείνουν στα χέρια τους.

Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για το ζήτημα αυτό, το κεντρικό μήνυμα ήταν «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ», κάτι που τόνισε και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, αφού μια νομοθετική ρύθμιση, όπως είπε, πρώτον θα είναι χρονοβόρα και δεύτερον δεν είναι σίγουρο για το κατά πόσο θα ευσταθεί.

Πηγή: ertnews.gr