Ημερίδα για την αντιμετώπιση της Xylella fastidiosa από τον ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Xylella fastidiosa: Αντιμετώπιση του κινδύνου με τη συμβολή της επιστήμης, της πολιτείας και των επαγγελματιών».

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωργικού Μουσείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός).

Η ημερίδα στοχεύει στην παρουσίαση των νέων δεδομένων που αφορούν το βακτήριο Xylella fastidiosa, στη γνωστοποίηση των απαιτούμενων μέτρων και ενεργειών που οφείλουν να λαμβάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και επαγγελματίες, καθώς και στην ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και συνεργειών που είναι αναγκαίες για τον περιορισμό του κινδύνου.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος, με την παρουσίαση εισήγησης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Αττικής, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (Ε.Σ.Ε.Ε.Φ.Υ.).

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των ανωτέρω φορέων, καθώς και το ακροατήριο της ημερίδας.

Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα της ημερίδας