Ημερίδα για το ακτινίδιο

kiwi-1_b
-Διαφήμιση-

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η προγραμματισμένη ημερίδα για το ακτινίδιο στο πνευματικό κέντρο Καστρίου του Δήμου Μακρακώμης. Οι παραγωγοί ακτινιδίου της περιοχής ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια του φυτού, τους εχθρούς και τις ασθένειες της ακτινιδιάς, όπως επίσης και για την εξωστρέφεια, την προώθηση και την προβολή του προϊόντος.

Οι εισηγητές από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Ειρήνη Βλούτογλου και Μαρία Χολέβα, ανέλυσαν διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με τις μυκητολογικές ασθένειες της ακτινιδιάς, εστιάζοντας στο βακτηριακό έλκος του φυτού. Για τις τεχνικές λίπανσης και θρέψης της ακτινιδιάς, της επικονίασης, όπως επίσης και διάφορες άλλες καλλιεργητικές τεχνικές που επηρεάζουν το μέγεθος του καρπού, αναφέρθηκε ο Θωμάς Σωτηρόπουλος, γεωπόνος του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα». Την παρουσία των ακτινιδίων στις αγορές και την προσπάθεια εξωστρέφειας του προϊόντος ανέλυσε ο Θεμιστοκλής Χειμάρας, εντεταλμένος σύμβουλος επιχειρηματικότητας της περιφέρειας.

Η ημερίδα αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης των αγροτικών προβλημάτων του Δήμου Μακρακώμης, με σκοπό την ενημέρωση των παραγωγών της περιοχής σε θέματα σύγχρονης τεχνολογίας του αγροτικού χώρου, όπως επίσης και την ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής.