Interamerican: Προτεραιότητα η ασφαλιστική κάλυψη απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

Eνημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε ο Όμιλος στην Καρδίτσα

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Συμβούλος Interamerican.

Η ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί αντίβαρο στην αβεβαιότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, τις επιπτώσεις των οποίων βίωσε με τον πλέον δραματικό τρόπο ο Νομός Καρδίτσας και η Θεσσαλία. Οι κίνδυνοι και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής καθιστούν προτεραιότητα την ασφάλιση, με τον Όμιλο Ιnteramerican να έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής, προσφέροντας ασφαλιστικά προϊόντα μερικής και πλήρους κάλυψης.

Οι προκλήσεις και ο ρόλος της ασφάλισης μπροστά στην κλιματική αλλαγή βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημαντικής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Παυσίλυπο της Καρδίτσας ο Όμιλος Interamerican. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου, Γιάννη Καντώρου, πλήθους στελεχών του Ομίλου και ασφαλιστικών συμβούλων από την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας.

Στο πεδίο από την πρώτη στιγμή μετά τον Daniel

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε ότι η κλιματική κρίση είναι ένα φαινόμενο που μας αφορά όλους, όπως αποδείχθηκε μετά την πρωτοφανή καταστροφή σε θεσσαλικό επίπεδο από τη θεομηνία Daniel. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους της Interamarican, οι οποίοι βρέθηκαν στο πεδίο από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την τοπική κοινωνία με εθελοντική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Από αριστερά οι Ηλίας Αντωνίου, Agency Interamerican Καρδίτσας, ο Μανώλης Κούτης, Sales Manager Interamerican και ο Τάσος Ηλιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής πωλήσεων Interamerican.

Ευαισθητοποίηση μετά τον «Ιανό»

Μάλιστα, μετά τον Ιανό, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του Ομίλου είχαν ευαισθητοποιήσει ιδιώτες και επιχειρήσεις πάνω στη σημασία της ασφάλισης απέναντι σε τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ότι η δράση της Interamerican δικαίωσε τους ασφαλισμένους της για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στον Όμιλο.

Πρόληψη – ετοιμότητα

Η Interamerican έχει προχωρήσει σε ανάληψη πρωτοβουλιών και σε συνεργασίες με καταξιωμένους Οργανισμούς, σε μια προσπάθεια πρόληψης και ετοιμότητας, στοιχεία αναγκαία για την προστασία ζωών και περιουσιών απέναντι στις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σημαντική δωρεά

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από τον κ. Καντώρο ανακοινώθηκε μια σημαντική δωρεά προς το Νοσοκομείο Καρδίτσας για την αποκατάσταση ζημιών στα χειρουργεία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Τη δωρεά παρέλαβε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Interamerican η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, Μαίρη Κουτσιούμπα.

Ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, Head of Corporate Marketing Interamerican.

Ομιλίες

Αναλυτικότερα, ο κ. Καντώρος στάθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από τα εντεινόμενα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και στον νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο ασφαλιστικός κλάδος. Αναφέρθηκε, συνοπτικά, στη στρατηγική επιλογή της Interamerican να πρωταγωνιστήσει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την προετοιμασία και την υποστήριξη της κοινωνίας στον τρόπο αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, συνεργασίες, τις υποδομές και τις ασφαλιστικές λύσεις που διαθέτει ο Όμιλος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, ο οποίος ανέλυσε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και του αποτυπώματός της, μέσω των συχνών και εντεινόμενων φυσικών καταστροφών που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο, αλλά και τοπικό επίπεδο. Επίσης, ειδική μνεία έγινε στην κακοκαιρία Daniel και τα χαρακτηριστικά της, η οποία έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανάφερε ότι «μέσα σε δύο ημέρες, το συνολικό νερό της βροχόπτωσης που έπεσε στην περιοχή ισοδυναμεί με το ύψος του νερού που θα κατανάλωνε η Αθήνα σε 14 χρόνια!»


Από αριστερά οι Πάνος Κούβαλης, COO Interamerican, Ηλίας Αντωνίου, Agency Interamerican Καρδίτσας, Μανώλης Κούτης, Sales Manager Interamerican, ο Τάσος Ηλιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Interamerican και ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, Head of Corporate Marketing Interamerican.

Ο γενικός διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών της Interamerican, Πάνος Κούβαλης, παρουσίασε τον μηχανισμό της Interamerican για την αντιμετώπιση των συχνών, πλέον, φυσικών καταστροφών, δίδοντας έμφαση στη διαδικασία άμεσης αποζημίωσης (fast track) των πελατών (ιδιωτών και επιχειρήσεων), στην ετοιμότητα και την άμεση ενεργοποίηση όλων των υποδομών και υπηρεσιών Άμεσης Βοήθειας του Ομίλου, καθώς και στη σημαντική συνεργασία του Ομίλου Interamerican με το Αστεροσκοπείο Αθηνών για την ανάπτυξη από κοινού προβλεπτικών μοντέλων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία, την ενημέρωση και την αποτελεσματική διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Γεωργία Παράσχου, ιδρύτρια του Humanity Greece, αναφέρθηκε εκτενώς στη στρατηγική συνεργασία του οργανισμού με την Ιnteramerican για την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών, όσο και στην άμεση οργάνωση από κοινού ανθρωπιστικών αποστολών για την υποστήριξη πολιτών που έχουν πληγεί από την έλευση οποιουδήποτε ακραίου καιρικού φαινομένου.

Εργαζόμενοι στην Οδική Βοήθεια.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής της Interamerican Βοηθείας, Γιώργος Σπαντιδάκης, αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο των ανθρώπων της Άμεσης Βοήθειας, οι οποίοι συνέδραμαν στο μέγιστο στην ανακούφιση των ανθρώπων της Θεσσαλίας, τόσο των ασφαλισμένων, όσο και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα, βραβεύοντας τους επικεφαλής των ομάδων.