ΗΠΑ: Δυσοίωνο το μέλλον για τα ροδάκινα της Τζόρτζια

Παρότι τα ροδάκινα αποτελούν διαχρονικά σήμα κατατεθέν της Τζόρτζια, πλέον έχουν πάψει να είναι η μεγαλύτερη καλλιέργεια φρούτων της πολιτείας (σ.σ. υπερισχύουν τα βατόμουρα).

Και καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, οι ντόπιοι καλλιεργητές και οι ερευνητές εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι η κλιματική αλλαγή δεν θα εξαλείψει τη βιομηχανία. Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ροδακινιές είναι το γεγονός ότι απαιτούν έναν ορισμένο αριθμό ωρών ψύξης κάθε χρόνο, κατά τον οποίο η θερμοκρασία είναι στους 7,2°C ή χαμηλότερη.

Οι περισσότερες ποικιλίες ροδάκινου χρειάζονται περίπου 800 έως 900 ώρες ψύχους, κάτι που δεν είναι πια εγγυημένο, καθώς η πολιτεία θερμαίνεται διαρκώς. Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Κλιματικών Μελετών της Βόρειας Καρολίνας, το θερμότερο διαδοχικό διάστημα πέντε ετών στην Τζόρτζια καταγράφηκε μεταξύ 2016 και 2020, με το 2016, το 2017 και το 2019 να είναι τα θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί στην ιστορία.