ΗΠΑ: Startup μετρά την ωριμότητα των φρούτων πριν φτάσουν στον καταναλωτή

Με σκοπό τη μείωση τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, η νεοφυής επιχείρηση Strella Biotech, από τις ΗΠΑ, κατασκεύασε μια νέα συσκευή αισθητήρων, η οποία μετρά το αέριο που εκπέμπεται από τα φρούτα καθώς ωριμάζουν, έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι μόνο τα ώριμα προϊόντα θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων.

Με το USDA να εκτιμά ότι το 30%-40% της προσφοράς τροφίμων δεν καταναλώνεται, η νεοφυής επιχείρηση επιθυμεί να καθορίσει τα φρούτα εκείνα που πρέπει να διατεθούν προς πώληση, καθιστώντας πιο πιθανό οι καταναλωτές να τα καταναλώσουν παρά να τα πετάξουν.

Η νεοφυής επιχείρηση μετρά τρία χρόνια ζωής, με επικεφαλής την Katherine Sizov, και συνεργάζεται ήδη με πολλές εταιρείες συσκευασίας αχλαδιών και μήλων της χώρας, παρακολουθώντας τις αποθήκες τους και προτείνοντας ποια φρούτα πρέπει να αποστέλλονται στην αγορά βάσει της ωριμότητάς τους.

Συνεργαζόμενη με μεγάλους λιανοπωλητές, η Strella διαπίστωσε ότι απλά αλλάζοντας τη σειρά με την οποία στέλνουν το προϊόν στο κατάστημα και τη σειρά με την οποία παραλαμβάνουν το προϊόν, μπορεί να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων στο ράφι του καταστήματος έως και 50%.