Τα ισπανικά σφαγεία θα πρέπει να εγκαταστήσουν συστήματα βιντεοεπιτήρησης για να διασφαλίσουν ότι τα ζώα δεν υφίστανται κακομεταχείριση πριν θανατωθούν, ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση της χώρας, η οποία φιλοδοξεί να είναι η πρώτη στην ΕΕ που θα εφαρμόσει το μέτρο.

«Αυτός ο κανόνας τοποθετεί την Ισπανία στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα και, εκτός από τη διασφάλιση της ευζωίας των ζώων κατά την παραμονή τους από τα σφαγεία, βελτιώνει επίσης τις εγγυήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων για τους καταναλωτές», δήλωσε ο υπουργός Δικαιωμάτων των Καταναλωτών της Ισπανίας, Αλμπέρτο Γκαρθόν.

Το μέτρο εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της 23ης Αυγούστου και αναμένεται να προωθηθεί άμεσα στο Κοινοβούλιο για έγκριση. Οι παράμετροι έχουν ήδη συμφωνηθεί με τη βιομηχανία, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ισαμπέλ Ροντρίγκεθ σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει υποχρεωτικό σύστημα βιντεοεπιτήρησης στα σφαγεία», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιωμάτων των Καταναλωτών της αριστερής κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ.

www.euractiv.com