Κ. Μακεδονία: Προγράμματα αγωγής υγείας παρακολούθησαν μαθητές

ΠΚΜ: Προγράμματα αγωγής υγείας παρακολούθησαν μαθητές

Περίπου 8.000 μαθητές συμμετείχαν την περασμένη σχολική χρονιά σε προγράμματα αγωγής υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Κουνούπια μια ιστορία που πρέπει να μάθουν τα παιδιά» ήταν ο τίτλος του προγράμματος που παρακολούθησαν 2.330 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου, ενώ για την υγιεινή των χεριών ενημερώθηκαν 1.254 μαθητές των ίδιων ηλικιακών ομάδων. Τέσσερις χιλιάδες μαθητές γυμνασίου παρακολούθησαν ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον ενεργητικό αντικαπνιστή.

Τα προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης υλοποιήθηκαν από τους ιατρούς του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ενώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο και στο περιεχόμενο μετάδοσης της πληροφορίας έτσι ώστε τα μηνύματα να γίνονται εύκολα κατανοητά στους μικρούς μαθητές, μέσα από τη χρήση εικόνων και αφήγησης με τη μορφή παιδικού παραμυθιού.

Η Περιφέρεια τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας, έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 50.000 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία από τους εξειδικευμένους επιστήμονες. Γνωστοποιεί, ακόμη, ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διδακτικό έτος 2016 -2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ