Και η γούνα …πάει στη ΔΕΘ

Κάμψη της ζήτησης από το εξωτερικό έχει υποστεί η εγχώρια αγορά της γουνοποιίας, σύμφωνα με μελέτη

Η γούνα, το σημαντικότερο εξαγωγικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας προς τις αγορές της Ρωσίας και της Ασίας, θα βρεθεί στο επίκεντρο εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Μέσα από την εκδήλωση, θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν οι δράσεις της ολοκληρωμένης παρέμβασης, άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες, αλλά και το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονήσαμε για τον κλάδο της γούνας» σημείωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, μίλησε για την μεγάλη κάμψη που παρουσίασαν οι εξαγωγές της γούνας στις αγορές της Ρωσίας και της Ασίας, όπου από τα 400 εκατ. ευρώ ετησίως, έφθασαν σήμερα να κυμαίνονται μόλις στα 40 εκατ. ευρώ. Αυτή η καθίζηση ανησυχεί τον κλάδο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι το επόμενο διάστημα θα καταφέρουμε ανακάμψουμε ξεπερνώντας τις δυσκολίες.

Η εκδήλωση με τίτλο “Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016 – 2020” διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών, την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους Ελλάδας – Ρωσίας. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση θα είναι αξιωματούχοι των προξενικών αρχών, εκπρόσωποι από το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, αλλά και επιχειρηματίες της Ρωσίας.