Και η βιολογική γεωργία πρόστιμο;

Νέο πρόστιμο ύψους 8, 5 εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται πως είναι στα σκαριά σχετικά με μαϊμού βιολογικά πιστοποιητικά.

Και η βιολογική γεωργία πρόστιμο;
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τα παραπάνω αποκάλυψε  ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ Γιώργος Αμυράς  , μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλής , ο οποίος τόνισε πως ήδη υπάρχει σχετικό πόρισμα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Ανέφερε ότι αφορά συγκεκριμένες εταιρίες πιστοποίησης, η οποίες έδιναν αυτά τα πιστοποιητικά, σε βάρος και της ελληνικής παραγωγής και βιολογικών παραγωγών που τηρούσαν τις διαδικασίες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου επιβεβαίωσε  πως υπάρχει σχετικό πόρισμα. Υποστήριξε πως είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, διότι είναι το μεγαλύτερο όπλο υπεράσπισης των ελληνικών προϊόντων η βιολογική γεωργία και σημείωσε ότι «προσπαθούμε όσο το δυνατόν να μην πληγώσουμε τον αγροτικό χώρο».

-Διαφήμιση-

Πληροφορίες ανέφεραν πώς πρόκειται για μια συγκεκριμένη εταιρία, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο της «βάφτισης» βιολογικών προϊόντων και περίπου 2.500 παραγωγοί πλήρωναν για να καταχωρηθούν τα προϊόντα τους ως βιολογικά ενώ δεν ήταν, ώστε να μπουν στα καθεστώτα ενισχύσεων, που προβλέπονται για τα βιολογικά προϊόντα. Άλλη πηγή μας ανέφερε πως αυτός ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο υπήρξαν καθυστερήσεις στις πληρωμές , ώστε να εξακριβωθεί ποιοι απ΄ όσους τις πήραν τις δικαιούνταν.

  • Άννα Στεργίου
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki