Η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Β. Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές προκάλεσε προβλήματα (video)

Η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Β. Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές προκάλεσε προβλήματα (video)

Έντονη κακοκαιρία έπληξε χθες Τρίτη 25/8, περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως για παράδειγμα, την Χαλκιδική, Κοζάνη, Ιωάννινα, ενώ το  σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 3000 κεραυνούς, την γεωγραφική κατανομή των οποίων μπορείτε να δείτε στο σχετικό χάρτη.

Φάρσαλα

Μπουρίνι με δυνατό αέρα και χαλάζι ξέσπασε χθες το απόγευμα στην επαρχία Φαρσάλων. Σημειώθηκαν καταστροφές σε καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας.


Στην εικόνα που ακολουθεί φαίνονται οι νεφικοί σχηματισμοί πάνω από τη χώρα μας στις 19:10 το απόγευμα, όπως καταγράφηκαν από τον Ευρωπαϊκό Μετεωρολογικό Δορυφόρο Meteosat-10. Με κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται οι κορυφές των υψηλότερων νεφών. Χρησιμοποιώντας ειδικευμένους αλγόριθμούς υπολογίστηκε ότι αυτές οι κορυφές ξεπέρασαν σε ύψος τα 12 χιλιόμετρα.

Κοζάνη

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Κοζάνη με αποτέλεσμα να γίνουν καταστροφές στις καλλιέργειες της περιοχής.

Χαλκιδική και Πιερία

Έντονη κακοκαιρία  με δυνατή βροχόπτωση, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι χτύπησε την Πιερία αλλά και τη Χαλκιδική όπως φαίνεται και από το video της Χαλκιδικής Πολιτικής.

Πηγή: ert.gr