Καλαμπάκα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Μανιταριού

Καλαμπάκα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Μανιταριού

Περίπου 10.000 μερίδες μανιταριών διανεμήθηκαν δωρεάν στους 8.000 επισκέπτες της 2ης Γιορτής Μανιταριού που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο στην Καλαμπάκα.

Η γιορτή ξεκίνησε με θεατρικά δρώμενα και συναυλία, συνεχίστηκε το πρωινό του Σαββάτου με κυνήγι τρούφας, συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών, ενώ ακολούθησε «μανιταρογνωσία» στο σεμινάριο του προέδρου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Το αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου όπου το φαγητό, το τραγούδι και ο χορός που συνόδευε το μουσικό συγκρότημα «Manitarock», αποτέλεσαν την κορύφωση του τριημέρου.

Δεκατέσσερις σεφ δημιουργούσαν μανιταροεδέσματα σε δεκαπέντε διαφορετικές εκδοχές. Ψητά μανιτάρια, ριζότο μανιταριών, μανιταρόσουπες, μανιτάρι σνίτσελ και τρουφομακαρονάδες ήταν μόνο ορισμένα από αυτά.

Η γιορτή έκλεισε την Κυριακή 38/8 με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και δράσεις για τα παιδιά, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν κατά τη διάρκειά της, εκτός του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών Νίκου Πάλλα, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αναγνωστόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ