Κάλεσμα N. Παππά στους ξένους πρέσβεις να επενδύσουν στον κινηματογράφο

Κάλεσμα N. Παππά στους ξένους πρέσβεις να επενδύσουν στον κινηματογράφο
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Κάλεσμα στους ξένους πρέσβεις να επενδύσουν στην κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας, απηύθυνε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στις διαδικασίες, που θα είναι γρήγορες και στον κουμπαρά, που υπάρχει. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο με το νόμο 4487/17 και δίνει προοπτική στην ανάπτυξη του κινηματογραφικού προϊόντος και στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα υπέροχο φυσικό πλατό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας υπέροχων και υψηλού επιπέδου παραγωγών, για τη στήριξη των οποίων έχουν ήδη εκταμιευθεί 75 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Παππάς μιλώντας σε ξένους πρέσβεις και θεσμικούς αντιπροσώπους ξένων χωρών, παρουσιάζοντας το πλάνο για την ανάπτυξη του κλάδου, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

-Διαφήμιση-

«Οι διαδικασίες, που θα απαιτούνται για τη στήριξη μιας παραγωγής, θα είναι σε “fast track” πλαίσιο, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και με άμεση χρηματοδότηση για μικρές ή μεγάλες παραγωγές. Ο νόμος εμπεριέχει όλους τους κλάδους -από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως τα κινούμενα σχέδια και τα ντοκιμαντέρ- και δεν θα εξαιρεθεί κανένας. Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας είναι ο Οργανισμός, ο οποίος θα λειτουργήσει ως ομπρέλα για όλα αυτά», τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, Παναγιώτης Κουάνης υποστήριξε πως οι διαδικασίες θα είναι «με χρονοδιάγραμμα 45 ημερών για την έγκριση μιας παραγωγής, χωρίς γραφειοκρατία, αλλά με ηλεκτρονικό τρόπο και άμεση χρηματοδότηση των παραγωγών. Ο ΕΚΟΜΕ θα προωθήσει κάθε είδους συνεργασίες, εκπαιδευτικές ενέργειες και δράσεις».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki