Σε απόσταση αναπνοής ο διαγωνισμός για τα ιαματικά των Καμμένων Βούρλων

kamena_vourla-iamatika-loutra
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη διαχείριση του ιαματικού πλούτου της περιοχής, ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Συκιώτη, δήμαρχο Καμμένων Βούρλων, η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών θα δώσει σημαντική ώθηση σε ολόκληρη την τοπική οικονομία:

«Βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού αξιοποίησης των ιαματικών λουτρών. Η επένδυση στον ιαματικό τουρισμό θα δώσει μια νέα πνοή και θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του τόπου μας. Η πρόταση αυτή δεν αφορά μόνο τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της περιοχής μας, αλλά θα συμπαρασύρει και άλλες επιχειρηματικές δράσεις του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης, του εμπορίου αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως, για παράδειγμα, του αγροτουρισμού.
Στον τόπο μας παράγουμε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως οι ελιές, το λάδι, το κρασί, τα αρωματικά φυτά κ.ά. Τα προϊόντα αυτά, μέσα από την επαφή τους με τον τουρισμό, θα ενισχύσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους και ευελπιστούμε ότι θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις αγορές του εξωτερικού. Μία τέτοια προοπτική προϋποθέτει μία σειρά δράσεων από την πλευρά μας, από την τοπική κοινωνία, αλλά και από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή, την Περιφέρεια Στερεάς, το ΤΑΙΠΕΔ, το υπουργείο Οικονομικών κ.ά. Από τις συζητήσεις μας μαζί τους διαφαίνεται μια ταύτιση απόψεων, ένα γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι η όλη προσπάθεια θα έχει αίσιο τέλος.
Η πρότασή μας στοχεύει στην αξιοποίηση όλων των υποδομών που ανήκουν στο Δημόσιο και καταλαμβάνουν εκατοντάδες στρέμματα στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων. Ήδη για το σύνολο των προτάσεών μας έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών, όχι μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από το εξωτερικό. Η εικόνα αυτή μας ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο, γιατί πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».