Π. Καμμένος: Δεσμεύομαι να γίνουν πάρκα τα στρατόπεδα στις Σέρρες

Π. Καμμένος: Δεσμεύομαι να γίνουν πάρκα τα στρατόπεδα στις Σέρρες

Την πρόθεση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παραχωρήσει για 99 χρόνια στους πολίτες των Σερρών, τα στρατόπεδα Εμμανουήλ Παππά και Παπαλουκά ώστε να γίνουν πάρκα στον αστικό ιστό της πόλης, επανέλαβε από του βήματος της Βουλής, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει και με τις υπηρεσίες της ΜΟΜΑ. 

Το θέμα τέθηκε κατόπιν σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τομεάρχη Αγροτικού, Μιχάλη Τζελέπη. Ο βουλευτής Σερρών επικαλέστηκε τη συμφωνία που έγινε το 2012 για την παραχώρηση κατά κυριότητα των στρατοπέδων Εμμανουήλ Παππά και Παπαλουκά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο δήμο της πόλης. Προϋπόθεση, όπως είπε, ήταν να δομηθούν τα 45 στρέμματα υπέρ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας. Παρόλα αυτά, όπως είπε, αυτό δε συνέβη ίσα – ίσα πριν 1 μήνα το ΥΠΕΘΑ κατέθεσε μήνυση και διεκδικεί 38 στρέμματα από το δήμο Σερρών βάσει της συμφωνίας, που είχε όρο για την αντικειμενική αξία των στρατοπέδων για το 5%.

0 κ. Καμμένος απαντώντας, υποστήριξε ότι υπήρξαν διάφορα προβλήματα ως προς το φάκελο και τις υπογραφές κυρίως ως προς το τεχνικό μέρος και χαρακτήρισε παράνομη την εγγραφή στο Υποθηκοφυλακείο,  που είχε κάνει ο νομάρχης, το 1965. Εξήγησε πως υπάρχει εμπλοκή γιατί δεν πρόκειται για ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή των απόστρατων και των, εν ενεργεία στελεχών.

Τόνισε ότι έχει αλλάξει ο νόμος και πλέον δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση κυριότητας αλλά γης προς χρήση για 99 χρόνια, όπως προβλέπεται για άλλες χώρες. Υποστήριξε πως  το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τη διάθεση να προχωρήσει στη διάθεση γης στην τοπική κοινωνία των Σερρών, για να γίνουν πάρκα. Υποστήριξε πως το νομικό πλαίσιο της ΥΠΑΠΕΔ προβλέπει παραχώρηση χρήσης ακινήτου για 99 χρόνια και όχι παραχώρηση της ιδιοκτησίας, «όπου θα μπορέσουν να γίνουν σπίτια για τα στρατιωτικό προσωπικό και θα αντιπροσωπεύει το 5%».