Καμπάνες σε 22 ισπανικά οινοποιεία για αθέμιτες πρακτικές στον τρύγο του 2018

-Διαφήμιση-

Διαδικασίες επιβολής κυρώσεων για 23 περιπτώσεις αθέμιτων εμπορικών πρακτικών κατά τη διάρκεια του τρύγου του 2018, οι 22 εκ των οποίων αφορούν οινοποιεία, κίνησε ο Ισπανικός Οργανισμός Πληροφόρησης και Ελέγχου Τροφίμων (AICA).

Τη σχετική ενημέρωση έλαβε η αγροτική οργάνωση Union de Uniones, η οποία είχε προχωρήσει σε επίσημες καταγγελίες για το θέμα. Οι παραβάσεις που κατήγγειλαν οι παραγωγοί αφορούσαν, μεταξύ άλλων, και συμφωνίες παράδοσης σταφυλιών που δεν συνδυάστηκαν με υπογεγραμμένες συμβάσεις ή επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την τιμή αγοράς του σταφυλιού.

Σε άλλες περιπτώσεις ο AICA εντόπισε ενδείξεις μη τήρησης των προθεσμιών αποπληρωμής των παραγωγών. Από τα 22 οινοποιεία που εμπλέκονται, τα δέκα συγκεντρώνονται στην περιοχή Καστίγια-Λα Μάντσα, πέντε στην κοινότητα της Μούρθια, τρεις στην Εξτρεμαδούρα, δύο στη Μαδρίτη και από μία στην Καταλονία, την Αραγονία και τη Γαλικία, δήλωσε η Ένωση.

Η Ένωση, δεδομένων των παραπάνω αθέμιτων πρακτικών κατά την περσινή περίοδο του τρύγου, ζήτησε επιπλέον από τον AICA, εντατικοποίηση των ελέγχων και στις παραδόσεις σταφυλιών του 2019, κάνοντας έκκληση για αυστηροποίησή τους, αλλά και επέκταση του πεδίου ελέγχων, ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι αυτόνομες κοινότητες παραγωγής σταφυλιών στη χώρα.

-Διαφήμιση-