Καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και των ελληνικών προϊόντων από το επιμελητήριο Φλώρινας

Προσπάθειες για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και των τοπικών προϊόντων, αλλά και τη γενικότερη ανάταξη της οικονομίας της περιοχής καταβάλλει το τελευταίο διάστημα το Επιμελητήριο της Φλώρινας εν αναμονή της άρσης των απαγορευτικών μέτρων λόγω Sars COV-2 και της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και του σχεδιασμού για τη μεταλιγνιτική περίοδο στη Δυτική Μακεδονία.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, η επόμενη μέρα της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής είναι πολύ σημαντική, καθώς οι μεταποιητικές επιχειρήσεις χρειάζονται κεφάλαια για να κινηθούν και να αναθερμανθούν οι εξαγωγές, επάρκεια πρώτων υλών και στοχευμένες αγορές. «Ζητούμε, ταυτόχρονα, να ανοίξουν και τα σύνορα, γιατί το διάστημα προ κορωνοϊού περνούσαν 20-30 νταλίκες με εξαγωγές προς τις γειτονικές χώρες, ενώ σήμερα περνά μόλις μία».
Καμπάνια
Ο κ. Σαπαλίδης αναφέρθηκε, επίσης, στην καμπάνια του επιμελητηρίου, στην οποία τονίζεται η ανάγκη να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους, αλλά και οι πολίτες να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, καταναλώνοντας όχι μόνον τοπικά προϊόντα, αλλά κυρίως ελληνικά. «Υποστηρίζουμε τα προϊόντα του τόπου μας και της χώρας μας, γιατί έτσι διασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας των συμπολιτών μας», σημειώνει ο κ. Σαπαλίδης αναφέροντας, ταυτόχρονα ότι την περίοδο αυτή το Επιμελητήριο κινήθηκε στη λογική της αναζήτησης συνεργασιών με άλλες χώρες, όπως Σλοβενία, Σερβία και Ισραήλ, ζητώντας φρούτα, κεράσια, φράουλες, ροδάκινα, αλλά και όσπρια.
«Βγαίνουμε επιθετικά, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα ξαναβρούμε την ίδια αγορά όπως την αφήσαμε. Η επιχειρηματικότητα είναι μια συνεχόμενη αναζήτηση, για αυτό και κάναμε αυτές τις επαφές. Η οικονομία δεν αντέχει άλλο, με δεδομένο ότι στην οκταετία που πέρασε χάσαμε το 38% των μελών μας», υπογραμμίζει ο κ. Σαπαλίδης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία μιας καθετοποιημένης μεταποιητικής μονάδας στην περιοχή τόσο για τα φρούτα και τα όσπρια της περιοχής, όσο και για τα ψάρια (γριβάδια και τσιρώνια), η οποία θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας και θα στηρίξει την τοπική ανάπτυξη.