Κάνοντας check in στην τουριστική ανάπτυξη του Κιλκίς

Μια σημαντική ημερίδα, αλλά και μια γαστρονομική εκδήλωση για την ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας του Νομού Κιλκίς και την ανάδειξή του ως τουριστικού προορισμού, διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Κιλκίς (ANKI) στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, στο Κιλκίς. Η διήμερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή, με επίκεντρο τις δραστηριότητες ευεξίας και ευημερίας, παράλληλα με την προώθηση ποιοτικών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με εισηγήσεις από επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) και προβολή των εμπλεκομένων στην τουριστική αλυσίδα τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, η ΑΝΚΙ διοργάνωσε ένα Live Cooking Event, μια γαστρονομική εκδήλωση με προετοιμασία και διάθεση εδεσμάτων στους επισκέπτες, βασισμένων σε τοπικές συνταγές, αλλά και πρώτες ύλες από την περιοχή.

«Προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει στην περιοχή μας, έναν παρθένο τόπο που δεν έχει αλλοιωθεί», σημειώνει ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΙ, Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, και προσθέτει: «Συνολικά, αυτή η προσπάθεια στοχεύει στην οργάνωση όλων των φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό, για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με δράσεις συλλογικά και με επιστημονική προσέγγιση και όχι αποσπασματικά».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, θα πρέπει κάποιος φορέας να αναλάβει σοβαρά και οργανωμένα την τουριστική ανάπτυξη και τη διαχείριση του συγκεκριμένου προορισμού. «Ουσιαστικά, είναι μια αφύπνιση, ένα καμπανάκι, όπως για το check in, ότι πρέπει να συνεργαστούμε και να αναπτύξουμε συνέργειες, για να προσεγγίσουμε το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του Κιλκίς πιο οργανωμένα», καταλήγει ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΙ.