Θ. Καράογλου: Αδιαφανείς διαδικασίες στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προκαλούν το κοινό αίσθημα

Θ. Καράογλου: Αδιαφανείς διαδικασίες στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προκαλούν το κοινό αίσθημα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στη Βουλή έφτασε το ζήτημα του Δημήτρη Γκομόζια, καθώς κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Θ.Καράογλου, ζητώντας εξηγήσεις από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την ταλαιπωρία του υπαλλήλου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. 

Όπως λέει, στο κείμενο που κατέθεσε, η «οδύσσεια» ενός υπαλλήλου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» αντανακλά όχι μόνο τις παθογένειες, αλλά και τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες η διοίκηση αντιμετωπίζει τα θέματα διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιακών μεταβολών, είτε αφορούν Γενικούς Διευθυντές, είτε ακόμη και απλούς υπαλλήλους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, όπως λέει ο κ.Καράογλου, ότι από το 2011, ύστερα από τη συνένωση τεσσάρων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη δημιουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κανονισμός λειτουργίας, ενώ και η σχετική ΚΥΑ του 2014 για τη σύσταση του οργανισμού δεν έχει εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

-Διαφήμιση-

Συγκεκριμένα, τονίζει, με την αρ. πρωτ. 235/21-11-2017 διαμαρτυρία-καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Ιχθυολόγων Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίου, ζητείται μεταξύ άλλων παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα στην περίπτωση του υπαλλήλου του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Δημήτριου Γκομόζια, καθότι υπάρχουν παράνομες, όπως αναφέρεται, ενέργειες του Δ.Σ. της ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» που οδήγησαν στην κατάργηση της οργανικής θέσης που κατείχε ο εν λόγω υπάλληλος. Θέση την οποία κατείχε με νόμιμη διαδικασία, ύστερα από την εκτέλεση του Π.Δ.50/2001 και με προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π.
Όπως λέει, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, ταλαιπωρείται τα τελευταία πέντε χρόνια, όσον αφορά στη βαθμολογική του ένταξη και στην υπαγωγή του στις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 28 του ν. 4024/2011. Έως σήμερα η διοίκηση του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» δεν εφαρμόζει το σχετικό νόμο, αγνοώντας, όπως λέει, την αριθμ. ΔΙΔΑΔ-ΔΙΠΙΔΔ/οικ.29605/12-12-2012 εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και πληθώρα απαντήσεων και σχετικών εγγράφων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που τον δικαιώνουν πανηγυρικά.
Σύμφωνα πάντα με την παραπάνω διαμαρτυρία-καταγγελία, το 2015 σε τρεις ανάλογες περιπτώσεις, οι υπάλληλοι του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» δικαιώθηκαν, ωστόσο το Δ.Σ. αρνείται να πράξει το ίδιο και για την περίπτωση του κ. Δημήτρη Γκομόζια. Ζητά δε να πληροφορηθεί γιατί δεν εφαρμόζονται οι σχετικές αποφάσεις καθώς άλλοι υπάλληλοι του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με το ίδιο πρόβλημα, έχουν δικαιωθεί; 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki