Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων – Δεν συναντήθηκαν με το κυβερνητικό κλιμάκιο

Ξεκάθαρο και μαχητικό μήνυμα ότι θα συνεχίσουν  δυναμικά τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, ώστε να μπορέσουν  να ζήσουν  στον τόπο τους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, έστειλαν αγρότες και πλημμυροπαθείς που συμμετείχαν  στην παράσταση διαμαρτυρίας χθες το πρωί στο δημαρχείο  Καρδίτσας,  όπου  βρισκόταν σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία “ανασυγκρότησης” της Θεσσαλίας.

Στην κινητοποίηση που οργάνωσε η  Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας συμμετείχαν και οι πρόεδροι των  Ομοσπονδιών  Αγροτικών Συλλόγων  Λάρισας και  Τρικάλων, εκπρόσωποι επιτροπών πλημμυροπαθών από την Καρδίτσα και τη Λάρισα, οι πρόεδροι των  Εργατικών  Κέντρων  Καρδίτσας και Λάρισας,  εκπρόσωποι εργατικών σωματείων της  Καρδίτσας, οι  οποίοι συντονίζουν εδώ και καιρό τον αγώνα τους για  ουσιαστικά μέτρα στήριξης, αποζημιώσεις κ.α.

Οι συγκεντρωμένοι  απαίτησαν  ξεκάθαρες απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για τα δίκαια αιτήματα που προβάλλουν εδώ και 4 μήνες μέσα από πολύμορφες δράσεις.  Στην προσπάθεια τους να θέσουν αυτά τα αιτήματα στην σύσκεψη βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που δεν τους επέτρεψαν να μπουν μέσα στο δημαρχείο.

Τη μεθόδευση αυτή κατήγγειλε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «δεν μας άφησαν να αναδείξουμε τα προβλήματα μας που παραμένουν 4 μήνες μετά τις πλημμύρες. Τους χαλάμε τη σούπα. Μέσα στη σύσκεψη ανακοινώνουν εκατομμύρια ωστόσο η πραγματικότητα είναι άλλη. Δεν ρωτάνε αυτόν που δεν έχει πάρει την αποζημίωση των 6.600 ευρώ και ταυτόχρονα δεν έχει σπίτι.  Δεν ρωτάνε αυτούς που  μένουν σε ενοικιασμένα σπίτια και δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα ενοικίου. Δε μας λένε ποιο είναι το ύψος της αποζημίωσης για τα προϊόντα που έπαθαν ζημιά.  Δεν μας λένε πότε θα καταβληθούν στο σύνολο τους οι αποζημιώσεις.  Δεν νοιάζονται για τους κτηνοτρόφους που κάθε μέρα χάνουν εισόδημα αφού τα ζώα τους πνίγηκαν. Δεν λένε στους αγρότες της Κάρλας πότε θα φύγουν τα νερά και τι θα γίνει με τα χωράφια τους.  Τι θα γίνει με τη νέα ΚΑΠ  και τους όρους που βάζει; Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα για τα οποία θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Δεν θέλουν να ακούσουν ότι τα αναχώματα είναι ακόμα τρύπια, ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα καθαριστούν τα κανάλια. Επιμένουμε να ζητάμε συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο για να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Η καλύτερη απάντηση είναι να γεμίσουν οι πλατείες των χωριών με τρακτέρ τη Δευτέρα 15  Γενάρη».