Οι διαξιφισμοί Κασαπίδη-Αποστόλου για τα μεταλλαγμένα

kasapidis-apostolou

Πολιτική αντιπαράθεση… με το «καλημέρα» στη Βουλή, για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς μεταξύ Αποστόλου και Κασαπίδη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο τέως τομεάρχης Αγροτικού και γεωπόνος, Γιώργος Κασαπίδης, είναι πλέον σε κίνδυνο καταναλωτές και ευρωπαϊκά χωράφια, εξαιτίας της συμφωνίας της Ουκρανίας με το ΔΝΤ, για καλλιέργεια ΓΤΟ, στο πλαίσιο της δανειοδότησης της χώρας.

Ο βουλευτής της ΝΔ, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να καταγγείλει τη συμφωνία της Ουκρανίας με το ΔΝΤ, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλες παρενέργειες στην ελληνική αγορά.

Ο υπουργός επιχειρηματολόγησε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ έγιναν σχετικές συμφωνίες μεταξύ των κρατών-μελών και ότι η τωρινή κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει προβλήματα, που της κληροδότησαν.

Ειδικότερα, στη δευτερολογία του, ο κ.Κασαπίδης υποστήριξε ότι το πρόβλημα θα το πληρώσουν και οι καταναλωτές, αφού, ως γνωστόν, η Ουκρανία θεωρείται από τους σιτοβολώνες της ευρωπαϊκής ηπείρου και η Ελλάδα αγοράζει σιτάρι για την παρασκευή ψωμιού, φαγητών και γλυκών. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει και ο κίνδυνος επιμόλυνσης των ελληνικών εδαφών, διότι η γύρη ταξιδεύει χιλιόμετρα και διαχώρισε τη θέση του, υποστηρίζοντας: «Δεν άλλαξα εγώ τις θέσεις μου, εγώ αυτά που έλεγα λέω».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει σταθερή θέση πάνω στο ζήτημα αυτό, κατά της καλλιέργειας μεταλλαγμένων. Υπογράμμισε πως είναι σε συντονισμό με άλλες 15 χώρες, όμως, παραδέχτηκε ότι έχει γίνει όντως αυτό με την Ουκρανία, αλλά η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης στη συγκεκριμένη υπόθεση: «Έχει συμβεί αυτό που λέτε, να πάμε να περιφρουρήσουμε, το καταγγέλλουμε, αλλά είναι εκτός δυνατότητας», ανέφερε.